Woonwens #1: nieuw tv meubel

Misschien herinneren jullie de blogpost nog die ik aan het begin van dit jaar schreef? Ik vertelde jullie daarin over mijn woonwensen en plannen voor 2019.
Inmiddels kan ik een grote wens van dat lijstje afstrepen: we hebben namelijk een nieuw televisiemeubel!

In deze post vertel ik je alles over dit meubel en laat ik je natuurlijk zien hoe het tot zijn recht komt in onze woonkamer. Lees en kijk je mee?


Keuze maken

We hebben lange tijd gespaard, voordat we het nieuwe meubel kochten. Ook hebben we lang nagedacht over onze keuze.
We wilden graag een mooi, tijdloos televisiemeubel met een design uitstraling en dan het liefste ook nog van eikenhout. Je begrijpt dat dat misschien niet de goedkoopste optie is, maar wij denken wel dat we dit lange tijd mooi zullen vinden. Een duurzame oplossing dus!

Voor de keuze voor een nieuw tv meubel kwamen wij uit op verschillende design kasten. Twee kasten waren eigenlijk meteen favoriet, het Whitebird tv meubel van Ethnicraft en de Muuto Stacked 2.0 modules, waarmee we zelf een kast konden samenstellen.
De flexibiliteit in de samenstelling van het laatste meubel sprak ons het meeste aan, daarom is de keuze daarop gevallen. De Muuto Stacked 2.0 bestaat namelijk maar liefst uit 34 verschillende modules, waardoor je 'm op heel veel verschillende manieren in elkaar kunt zetten. Daardoor hoeft het niet per se de uitstraling van een televisiemeubel te hebben en wordt het een echt mooi meubelstuk in je huis.
Puzzelen maar

Om de kast volledig naar onze wens samen te stellen, ben ik heel wat avondjes aan het puzzelen geweest met een ontwerpmodule van Muuto. 
Grote kasten, kleine kastjes, vakken met of zonder achterkant, kasten met deur... er is zoveel mogelijk! En dan hebben we het nog niet eens over de verschillende kleuren materiaal waaruit je kunt kiezen (eiken, wit, licht- of donkergrijs), en dat er ook nog vakken zijn die variaties hebben in de kleur van de achterwand. Een behoorlijke puzzel dus! 

Uiteindelijk besloot ik vooral te kijken naar de functie die de kast bij ons zou krijgen (televisiemeubel) en wat de wensen daarvoor waren, eigenlijk precies zoals ontwerper Julien de Smedt bedoeld heeft. 
We wilden graag vakken met deurtjes, zodat we apparatuur en rommeltjes uit het zicht konden opbergen. Ook wilde ik graag een of twee vakken waarin ik wat mooie woonaccessoires zou kunnen stylen. En tot slot moest er ook een open vak komen, zodat het kastje voor de internetverbinding met de tv zijn kabels goed kwijt kon. 
Voor de afwerking kozen we voor lichtgrijze clips, die de losse modules op verschillende manieren aan elkaar kunnen bevestigen.Even geduld

Toen we een aantal maanden geleden het bedrag bij elkaar gespaard hadden en de knoop doorhakten, had ik er alle vertrouwen in dat we de goede keuze gemaakt hadden. 
Het duurde wel een tijd voordat het meubel werd afgeleverd, omdat een onderdeel langer op zich liet wachten dan de aangegeven tijd en de levering niet goed gepland kon worden.
Eenmaal binnen, bleken alle onderdelen even zorgvuldig verpakt, zoals eigenlijk wel kenmerkend is voor de spullen van Muuto.
Rienk moest nog wel een ritje naar het grofvuil maken om ál het karton weg te gooien, maar omdat het meubel in het echt nóg mooier bleek te zijn dan verwacht, was dat geen probleem. 

Het in elkaar zetten was ook zo gepiept. Er bleken bij iedere module twee clips in de doos te zitten, waardoor het dressoir extra stevig in elkaar gezet kon worden. Het podium waarop de kasten staan komt precies boven de witte plint uit, waardoor de kast goed tegen de muur aan kan staan.
En nu?

We zijn heel blij met onze, zorgvuldig samengestelde aanschaf! We verwachten dan ook dat we er veel plezier van zullen hebben.
Ik denk dat dit niet de enige opstelling zal zijn waarop we 'm de komende jaren zullen gebruiken. Misschien komt er ooit zelfs wel een uitbreiding wanneer we daar meer ruimte voor hebben! 

Oh en trouwens... zoals je op de foto's misschien wel ziet, is dit niet de enige woonwens die we van ons lijstje hebben kunnen strepen voor dit jaar... Dat heeft alles te maken met de komst van onze kleine meid in oktober. Maar daar vertel ik je in een volgende post graag meer over! 

Bedankt voor het lezen!

Liefs, Milou


Reacties