Over mij

Welkom op mijn blog: 'van het kastje naar de muur.' Wat leuk dat je dit nu leest! Mijn naam is Milou Nieuwenhuis. Ik ben dus interieurblogger en op deze blog deel ik graag mijn passie voor interieur en styling. Ik laat foto's zien van (hoekjes in) mijn eigen huis en hoop je daarmee te inspireren.
Ik heb een Scandinavische woonstijl en ik werk graag met kleur, rood- en roze-tinten zijn momenteel bijvoorbeeld favoriet. En ook van mooi, afgestemd kleurgebruik word ik erg blij. Maar ook van spullen met een persoonlijk verhaal, die maken van je huis pas echt een thuis.
Samen met mijn vriend Rienk en onze hond Beer woon ik inmiddels ruim vijf jaar in dit fijne jaren '20 huis in Zwolle. Het is een lichte woning met mooie authentieke details, zoals inbouwkasten en glas-in-loodramen. Ook zie je op de bovenverdieping in alle ruimtes de mooie houten balkenplafonds terug komen. Onze tuin is vrij klein, en dat is gelijk ook de reden dat deze hier niet zo vaak voorbij komt. Maar hopelijk kan ik je met alle andere ruimtes hier in huis genoeg inspireren!

Hoewel mijn blog sinds 2012 bestaat, is mijn smaak op interieurgebied vrijwel hetzelfde gebleven. Zelf geloof ik heel erg dat een goede basis voor eenheid zorgt en je met mooi kleurgebruik en accessoires een ruimte al gauw een ander gevoel mee kunt geven. De grote meubels wissel ik dus niet zo snel, maar de kleine spullen verander ik daarentegen wel regelmatig. Ik heb bijvoorbeeld echt een kussentic, een zwak voor mooie posters en ook van mooie, houten objecten krijg ik geen genoeg. Ook sta ik graag met een verfkwast in de hand om iets op te knappen of om een muur een nieuwe lik verf te geven.
Kenmerkend voor ons huis zijn de grote witte kast, de ronde eettafel (die mijn vader maakte) en het diepe kleurgebruik in de slaapkamer. Ik denk trouwens ook dat de liefde voor design onmisbaar, en daardoor ook heel herkenbaar, is in ons interieur.

Tot slot wil ik deze voorstelronde graag eindigen met een overtuiging die je in mijn blogs regelmatig terug ziet komen:

'Het zijn de kleine dingen die het doen.'


Zelf kan ik heel erg blij worden van de kleine dingen in het leven en weet ik heel zeker dat het echt niet altijd groots hoeft te zijn, zo lang je er maar blij van wordt. Dat geldt op interieurgebied ook precies zo.

Bedankt voor het lezen!


Liefs, Milou