Nieuw huis - nieuwe (click marmoleum)vloer

 Hoi! Dat is een tijd geleden. Fijn dat je dit bericht leest! Als je dit leest, betekent dat dat je, ondanks dat ik al een hele poos niks heb geplaatst, toch een kijkje komt nemen, inspiratie op komt doen of gewoon nieuwsgierig bent naar ons nieuwe huis. In ieder geval: welkom!

We zijn twee maanden geleden verhuisd naar onze nieuwe woning in Ommen. En dat bevalt super goed! Dit huis uit de jaren '80 is wel even wat anders dan onze vorige, jaren '20 woning. Maar doordat deze woning een behoorlijk stukje groter is, is het gelijk ook een mooi leeg canvas voor al onze woonideëen. Oké, dat lege canvas moesten we zelf eerst nog wel even creëren. 
Toen we 1 juli de sleutel kregen, zijn we daarom meteen met de renovatie begonnen. Alle vloeren gingen eruit, er is een wand uitgegaan in de keuken en ook het plafond van de uitbouw moest eraan geloven. De keuken ging eruit, al het behang eraf en de radiatoren op de benedenverdieping ook. 

Zo konden we weer gaan opbouwen: het installatiewerk werd gedaan, de muren beneden gestuukt en boven werd alles behangen. Er werd vloerverwarming aangelegd en de vloer geëgaliseerd. De muren werden gesausd en het, nu strakke, plafond werd gespoten. Tot slot werd onze nieuwe droomkeuken geplaatst. De vloer beneden moest nog wel gelegd worden (lang verhaal), maar ook die klus kunnen we nu gelukkig afvinken.  

En: op de bovenverdieping is de vloer ook helemaal klaar en af, en wat zijn we daar ontzettend blij mee! Ik zal jullie laten zien hoe mooi dat er nu uitziet. 


Door het hele huis wilden we graag een vloer van marmoleum. Want: strak, mooi, veel keuzes in kleuren, onderhoudsvriendelijk en duurzaam.

Marmoleum is de merknaam van linoleum, dat door Forbo wordt geproduceerd. Dit materiaal is duurzaam, milieuvriendelijk vervaardigd (CO2 neutraal) en kan bijna volledig worden hergebruikt wanneer nodig. Maar dat niet alleen, het is erg sterk, stoot vuil goed af en weinig gevoelig voor krassen. Met die reden kozen we ook voor dit materiaal: erg kind- en hondproof. Dat het ook nog eens geluiddempend is, is in ons geval zeker mooi meegenomen. 

Op de bovenverdieping hebben wij nu dus een nieuwere variant van marmoleum liggen, namelijk Click marmoleum. Click marmoleum laat zich eigenlijk net zo leggen als laminaat, en je kunt daarbij kiezen voor tegels of panelen. Dat laatste kozen wij, panelen van 30x90 centimeter. Onze vloer is gelegd door Boer Staphorst. Zij legden deze vloer in opdracht van Thuisin, een organisatie met alles op het gebied van woninginrichting onder één dak. 

Van tevoren werd ons al verteld dat het resultaat vrijwel naadloos zo zijn. Dat kunnen wij zeker beamen. Alleen wanneer er sprake is van bepaald lichtinval, of wanneer je er met je neus bovenop gaat staan, zie je dat de vloer uit panelen bestaat die in wildverband gelegd zijn. Erg mooi, want zo blijft de strakke uitstraling van een marmoleum-vloer behouden. 
Bij de keuze voor een click marmoleum vloer kun je kiezen uit 23 verschillende kleuren. Lichtgrijze of beige tinten, maar zelfs groen of heel donker leisteen behoren tot de mogelijkheden. Wij kozen voor de kleur 'Liquid Clay', een mooie, warmgrijze kleur. Iets donkerder dat de vloer beneden, maar wel met een lichtgrijze zweem erdoorheen. Dit maakt de vloer een mooie, sfeervolle basis voor zowel onze slaapkamer, de kamer van Elin, als de overloop en de werkkamer. Door het 'patroontje' wat in de vloer verwerkt zit zie er minder op. Niet dat je daar anders last van hebt, het materiaal is namelijk antistatisch en anders heel gemakkelijk met een stofzuiger of vochtig doekje schoon te maken. 

Om het af te maken hebben de vloerenleggers, op ons verzoek, 9 centimeter hoge witte muurplinten geplaatst en bij de kozijnen plakplinten in dezelfde kleur als de vloer. 

En dan nu het eindresultaat. En meteen een kijkje in onze, aangeklede, slaapkamers en een stukje van de overloop: 
Iedere keer wanneer ik de trap oploop denk ik 'wauw!'. Omdat het gewoon écht een ontzettend mooie vloer is en de kleur heel goed past. 
(Oké, ook omdat het zo fijn is om eens een vloer te hebben die niet aan alle kanten piept en kraakt en scheef loopt, nóg een voordeel van een nieuwer huis). 

Zoals je hebt kunnen lezen zijn we heel blij en kunnen we onze keuze voor deze vloer van harte aanbevelen. Mocht je vragen hebben, of nog meer willen weten stuur mij gerust een berichtje.
Of neem aan kijkje op de site van Thuisin, waar je heel veel informatie kunt vinden (niet alleen over (marmoleum) vloeren, maar ook raambekleding, verf behang, kasten op maat etc.). 

Fijne dag!


Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Thuisin. Ik werk alleen samen met bedrijven waar ik achter sta en ik deel wat mij inspireert (en jou hopelijk ook :)). 

Reacties

  1. Wat ziet het er weer prachtig uit! En wat een verschil qua ruimte met jullie vorige woning.
    We wensen jullie heel veel geluk en plezier in Ommen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi lieverd, wat gaaf! En ik herken direct je eigen stijl terug. Zo goed gedaan! Liefs Greet

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten