Woonwens #2: fauteuil van Sofacompany

Zoals ik in mijn vorige blogpost al aangaf, was het nieuwe tv-meubel niet de enige woonwens voor 2019 die we van ons lijstje konden afstrepen. De 'instafamous' hangstoel (ken je 'm nog?) hebben we namelijk ingeruild voor een fijne fauteuil!
En niet zomaar eentje, we hebben een stoel uitgezocht bij Sofacompany. Ook kozen we er een mooie poef bij uit, om de nieuwe zitplek nóg comfortabeler te maken. Beide meubels hebben we helemaal naar onze eigen smaak samengesteld en ontworpen.

Ben je benieuwd hoe dat in zijn werk is gegaan? Lees dan vooral even verder!
Natuurlijk laat ik je deze comfortabele aanwinsten ook uitgebreid zien. Kijk je mee?


Wens

Na bijna vijf jaar de hangstoel in de woonkamer te hebben gehad, was het hoog tijd voor verandering. De aanstaande komst van ons kindje gaf daarbij de doorslag.

Hoewel de hangstoel heel fijn zat, misten we toch wat comfort in de woonkamer. Het is toch wat lastiger plaatsnemen op zo'n hangstoel, waardoor deze vaker niet dan wel gebruikt werd.
Bovendien leek het me fijn om straks een plek te hebben waar lekker kunnen zitten om met de kleine te kunnen knuffelen en haar te kunnen voeden. Dat gaat op een fauteuil toch wat makkelijker allemaal!
Ook wilden we graag een poef, zodat de stoel echt een fijne 'hangplek' zou worden.


Zelf aan de slag

We hadden al ruim drie jaar een bank staan van Sofacompany, waar we nog steeds erg blij mee waren. Over de kwaliteit en het comfort waren we zeer te spreken, dus het sprak voor zich dat we voor een fauteuil bij deze winkel ook weer een kijkje zouden nemen.
De Deense meubelwinkel heeft een ruim assortiment, wat ook nog eens regelmatig vernieuwd en aangevuld wordt. Omdat er zoveel te kiezen viel, maakte dat de keuze voor een fauteuil nog niet zo eenvoudig!

Ik wilde graag een model met een hoge rugleuning, zodat er wat hoogteverschil zou komen tussen de meubels en je er lekker achterover kunt leunen in de stoel.
Het liefste wilde ik ook een fauteuil met houten poten, zodat deze mooi zou voegen bij de andere houten accenten in huis. Natuurlijk moest het model van de poef ook goed aansluiten op dat van de stoel, zodat er eenheid en rust gecreëerd werd.
Tot slot wilden we een statement maken door voor een stoel en poef te kiezen in een uitgesproken kleur. Omdat de rest van de basis in ons huis vrij neutraal is, kon dat, wat ons betreft, heel goed.

Na alle fauteuils uitgebreid bekeken te hebben kwamen we uit op model 'Craig'.
Hoge rugleuning: check. Houten poten: check. Mooi model: check. Comfortabel: check.
Kleur: mooi, maar niet helemaal wat wij zochten.
Maar daarvoor was gelukkig nog een oplossing: zelf aan de slag!

'Huh?' hoor ik je misschien denken. Nou, het leuke is: bij Sofacompany kun je zelf je meubels ontwerpen!
Daarvoor maak je gebruik van de 'zelf ontwerpen module' op hun website. Al deze bestelling worden verzameld en één keer per week doorgestuurd naar de fabrikant, daardoor worden de kosten laag gehouden en is de prijs maar 20% hoger dan normaal. De levertijd bedraagt zo'n tien tot twaalf weken waardoor je je zelf ontworpen meubel al betrekkelijk snel in huis hebt.

Zelf vond ik het heel fijn dat ik goed op de hoogte werd gehouden van het hele proces en er uiteindelijk ook veel mogelijkheden waren voor de aflevering van de nieuwe meubels.

Op de site van Sofacompany vind je een handige module waarmee je zelf je meubels kunt ontwerpen, zoals de Craig fauteuil.Ook de Georg poef kun je naar eigen smaak samenstellen. 
(Kleur)keuzes maken

Oké, het model van de stoel en van de poef (wij kozen voor 'Georg') waren bepaald. Nu moesten er knopen doorgehakt worden. Om een goede keuze te kunnen maken voor wat betreft de stof en de kleur daarvan, bestelden we verschillende stofstaaltjes op de site. Altijd handig om dit te doen, want een kleur kan op een site heel anders overkomen dan in het echt.

Uiteindelijk kozen we voor de stof 'Sunday Dusty Rose', een iets vergrijsde koraalkleur. Deze kleur zou precies dat statement maken waar ik het eerder over had, zonder te overheersend te zijn. Bovendien leek het mij mooi combineren met de andere rood/rozetinten in huis en passend bij de neutrale basis.

Ook qua poten kun je bij Sofacompany kiezen uit verschillende kleuren/materialen. In dit geval kozen wij in eerste instantie voor de smoked oak eikenhouten poten. Deze bleken uiteindelijk toch te donker te zijn in het geheel. Gelukkig konden we ze omruilen voor de eikenhouten versie. Deze passen beter bij de rest van de meubels en vooral ook beter bij het televisiemeubel, waar de stoel naast staat.
Voor de poef hanteerden we dezelfde kleur- en materiaalkeuzes.


 


Domino-effect (alles moest anders)

De nieuwe meubelstukken waren in bestelling geplaatst. Ondertussen hadden we ook het nieuwe televisiemeubel besteld. We wisten dus dat het plaatje aan de overkant van de bank er binnen een paar weken heel anders uit zou zien, maar dat het zou betekenen dat vervolgens álles veranderd zou worden, hadden we niet helemaal ingecalculeerd.

Toen de fauteuil en poef eenmaal geleverd waren (netjes binnen de levertijd, super fijn) bleek het een hele puzzel te zijn om alles te laten passen in de woonkamer.

'Wat leek de bank ineens groot! Wat stond de woonkamer vol zo! En waar zouden we straks een box neer moeten zetten? Help!'

Door wat schuiven en goed nadenken kwamen we tot de conclusie dat we dan maar een kleinere (driezits) bank moesten aanschaffen. Want de nieuwe fauteuil wilden we echt niet kwijt, die zat zo lekker! Bovendien zou er dan ook meer ruimte zijn om de woonkamer aan te passen aan de kleine straks.

Het gevolg is dat we nu bijna alles nieuw hebben in de woonkamer. Dat hadden we helemaal niet zo bedacht, maar uiteindelijk is het wel de beste keuze. Zelfs het behang is veranderd, omdat anders de hoeveelheid roze in huis te overheersend werd. Tsja... als je dan toch bezig bent... :)


Resultaat

Hoewel het echt een grote verandering is die we hebben doorgevoerd in de woonkamer, voelt het allemaal toch heel goed. Het is op deze manier heel ruimtelijk. De meubels zitten erg comfortabel en de bijbehorende poef kan op veel manieren gebruikt worden. Zo staat 'ie nu in het midden van het kleed als salontafel en kunnen we hem makkelijk bij zowel de bank als de nieuwe fauteuil aanschuiven.

Wij zijn erg blij met deze ongeplande make-over! Binnenkort zal ik je de kant van de bank laten zien en natuurlijk de box, als deze er eenmaal staat.

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren en ben je nieuwsgierig geworden naar de mooie meubels van Sofacompany. Of misschien wil je zelf ook wel aan de slag met het zelf ontwerpen van je eigen meubelstuk. Laat het me vooral weten, vind ik altijd leuk om te lezen!

Bedankt voor het lezen van deze blogpost!


Liefs, Milou

Deze blogpost is geschreven naar aanleiding van een samenwerking met Sofacompany. De fauteuil en poef heb ik gekregen. Op mijn blog, Van het kastje naar de muur, hoop ik je te inspireren en ben ik áltijd eerlijk t.a.v. een merk, winkel en/of product.

Reacties

 1. Wat fijn dat je met ons gedeeld hebt dat je je eigen meubels kunt samenstellen. In de meeste meubelwinkels is die keuze - als die er al is- zeer beperkt.
  Als aanvulling zou ik graag weten waar je dat kleed met zoveel roze erin gekocht hebt. Ik zoek al zo lang...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. LENDINGTREE® LENINGEN INC.


  Ben je toegegeven aan waar je leningen kunt krijgen, afgewezen door banken en nu gefrustreerd door waar je een lening kunt krijgen? LENDINGTREE geeft u de lening die u verwacht. neem contact met ons op via lendingtreegroupinc@gmail.com.

  Een lening om uw schuld gemakkelijk af te lossen?
  Een lening om het soort bedrijf te starten dat u wilt doen?
  Een lening voor educatieve doeleinden?
  Een lening om een ​​appartement te kopen?

  Zoek niet verder, LENDING TREE INC biedt leningen aan
  Geen verborgen betalingen van 1.000 tot 20.000.000 EUR / USD / POND
  Tegen een zeer lage rente van 5%
  We hebben een netwerk van kredietverstrekking en
  financiële hulp aan klanten over de hele wereld.

  We streven ernaar om onze standaard van uitmuntendheid te handhaven. We bieden onze diensten op elk moment van de dag aan.
  We geven een lening aan degenen die financiële hulp nodig hebben van 1 tot
  20 jaar

  Onze diensten omvatten ook

  ​echte financiering
  ​investeerder in onroerend goed
  ​bouwleningen
  ​leningen voor het opstarten van bedrijven
  ​hypotheek
  ​Consumentenkrediet,
  ​FHA-leningen
  ​persoonlijke leningen
  ​autoleningen
  etc. Als u een lening of financiële hulp nodig heeft, neem dan contact met ons op via

  e-mail: lendingtreegroupinc@gmail.com

  e-mail: lending-tree@outlook.com

  Warme gedachte

  ELIZABETH WALTER

  LENDINGTREE INC®

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten