Inspiratie: design tv meubels

Toegegeven: van alle meubelen die je kunt uitkiezen voor je interieur, vind ik de keuze voor een televisiemeubel veruit de lastigste.
Dat heeft voor mij eigenlijk alles te maken met het grote zwarte 'ding' wat je er bovenop zet of erboven hangt. Daardoor vraagt die hoek van je kamer toch ongevraagd veel aandacht. Ik vind het  bovendien ook knap lastig om een echt mooi televisiemeubel te vinden, omdat er op dit gebied ook niet zoveel inspiratie te vinden is.

Maar een mooi tv meubel kan natuurlijk wel hét verschil maken, daardoor kan die hoek van de woonkamer toch ineens weer een stuk aantrekkelijker worden.
Naast een praktische opbergplek, is een design televisiemeubel natuurlijk ook een mooie blikvanger.
Maar ga je voor een meubel met of zonder pootjes? En voor welke kleur of welk materiaal kies je?

In deze blogpost laat ik een aantal voorbeelden zien van mooie televisiemeubels (want die bestaan dus echt!). Hopelijk kan ik je zo inspireren!

1. Persoonlijk favoriet



Laat ik maar meteen beginnen met mijn persoonlijke favoriet: het Whitebird tv-meubel van Ethnicraft. Vervaardigd uit massief eikenhout, maar speels door het zwarte stalen onderstel en het mooie lijnenspel in de voorkant van de kast. Vooral het asymmetrische van het open vak, vind ik erg mooi. Het meubel heeft twee lades, een klepdeur en een normaal deurtje; opbergmogelijkheden genoeg dus! 

Door de zwarte pootjes past dit meubel zowel op een strakke giet- of tegelvloer, maar met een eikenhouten vloer (zoals bij ons) zou het ook een goede match zijn. 
Het eikenhout heeft al veel uitstraling van zichzelf, dus de kast heeft verder qua aankleding niet zoveel nodig. Zoals op bovenstaande inspiratiefoto's zou ik de styling eenvoudig houden.
De afmeting van de kast spreekt me trouwens ook aan, met z'n 180 cm lang en 45 cm diep is het een goed formaat om een mooie televisie op neer te zetten of boven te hangen. 


2. Familie van 



Broertje van het Whitebird tv-meubel is de Blackbird. Qua afmetingen, onderstel en lijnenspel zijn de meubels gelijk aan elkaar. Het grote verschil is dat de Blackbird aan de buitenkant een zwarte vernislaag heeft. Daardoor heeft deze kast een wat stoerdere uitstraling en komt deze goed tot zijn recht in een industrieel interieur. 


3. Hangend, maar toch ook weer niet


Ook deze televisiekast is een ontwerp van het Belgische label Ethnicraft. Dit merk staat o.a. bekend om zijn mooie toepassingen van verschillende houtsoorten, zoals eiken-, teak- en notenhout. 
Bij dit meubel, de Monolit, hebben ze wederom een combinatie gemaakt van eikenhout en staal. Door het metalen frame lijkt de houten kast als het ware te hangen in het onderstel, dat geeft een speels effect. 

Ook met dit tv meubel kun je alle kanten op. Het is niet al te groot (120 cm lang), en door de strakke uitstraling past het in verschillende interieurs. Wat ik heel handig vind is dat de kast zowel een flip-down deur heeft als een lade. Zo kun je je apparatuur en losse spullen goed kwijt. 

De Monolit is tevens in zwart eikenhout te verkrijgen, te zien op de foto hieronder. Zoals je ziet vormt dat een mooi geheel met de televisie die er bovenop staat. Zo zie je maar dat de kleurkeuze van een meubel ook veel doet voor een ruimte. 

'Een zwarte televisie op een zwart meubel: opvallend, maar toch één geheel'




4. Tijdloos design



Het Nordic tv-meubel is een ontwerp van Alain van Havre. Zijn ontwerpen zijn tijdloos, maar met een kleine knipoog naar de tijd waarin ze zijn ontworpen. Deze kast is bijvoorbeeld duidelijk ontworpen in een tijd waarin Scandinavisch design hoogtij viert.  

Opvallend aan dit meubel is de opengewerkte onderkant, daardoor oogt het geheel ruimtelijk en solide tegelijk. Tevens heeft deze kast weer een combinatie van opbergmogelijkheden (klep en lade) en is het meubel zowel in twee verschillende houtsoorten als in twee verschillende formaten te verkrijgen. 

Zelf vind ik dit tv-meubel goed passen in een design interieur, met veel strakke lijnen en Scandinavische invloeden. Het open vak zou ik gebruiken om mooie koffietafelboeken en een fijn plaid neer te leggen, spullen die gezien mogen worden. 



Hopelijk heb je door dit artikel wat inspiratie kunnen opdoen op het gebied van televisiemeubels! 

Welk meubel is jouw favoriet? 


Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met MisterDesign. Ik heb hiervoor gebruik gemaakt van persbeelden. Op 'Van het kastje naar de Muur' deel ik mijn passie voor interieur en styling en ben ik altijd eerlijk over mijn bevindingen t.a.v. een merk en/of product.








Reacties

  1. Zeer leuke kasten en stijlen. Op Nordmade heb ik ook enkele leuke blogposts geplaatst. Bedankt :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten