Opbergoplossing op de overloop + win


In deze blogpost laat ik je graag twee van onze nieuwste aanwinsten zien, die alles te maken hebben met de overloop. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze super praktisch zijn en daarnaast ook nog leuk om te zien. En: één van de twee items mag ik zelfs weggeven!
Ben je benieuwd wat dat is? Lees dan gauw verder! 


Opbergoplossing

Zelden vertoond hier op 'van het kastje naar de muur': onze overloop. Maar nu deze een opknapbeurt heeft gehad, wil ik 'm hier toch even showen!
Omdat onze badkamer te klein is om een wasmachine en droger kwijt te kunnen, hebben we ervoor gekozen om deze apparaten op de overloop te plaatsen. We hebben een aansluiting laten maken op de afvoer van het toilet en op deze manier hebben we een, anders loze ruimte, goed benut. 
Eerder hadden we de machines gestapeld staan, maar dat stond a. niet mooi en b. het werkte niet prettig. De was moest je bijvoorbeeld op de grond sorteren, wat ik zelf niet fijn vond. 

Nu hebben we de apparaten naast elkaar staan en daar overheen een stellage geplaatst. De twee kasten bovenin zijn 50 cm diep en bieden super veel ruimte om wasmiddel en andere spulletjes uit het zicht op te bergen. Onder de kasten hebben we ruimte overgehouden om de wasmanden op kwijt te kunnen. Zo hebben we genoeg plek om de was te sorteren, zonder dat je daarvoor al teveel moet bukken. 
We hadden ervoor kunnen kiezen om meer planken te plaatsen in de tussenruimte, maar een werkplek op deze manier vonden we juist wel prettig. Bijkomend voordeel is dat het geheel zo luchtiger en minder aanwezig oogt. 


Wegwerken maar

Zoals je op de achtergrond van de foto's misschien wel ziet, hebben we met deze kast een loze deur naar de slaapkamer ook weg kunnen werken. Onze slaapkamer bestond eerst uit twee kleinere ruimtes, maar de tussenmuur is er ooit eens uitgebroken om een grote kamer te creëren. De deur is echter blijven zitten, maar die gebruiken we dus niet. 
Win een wasmand

Wat je vast ook wel opgevallen is op de bovenstaande foto's zijn de mooie wasmanden. Die zijn van mijn favoriete Scandinavische woonmerk HAY

Zoals je ziet is de Laundry Basket wasmand verkrijgbaar in twee uitvoeringen, maat S en L. De grote, die alleen in het grijs verkrijgbaar is, gebruik ik zelf voor het beddengoed en de handdoeken. Super handig als deze bijvoorbeeld net uit de droger komen en nog opgevouwen moeten worden. 
Van de kleine versie heb ik er zelf drie, in de kleur army. Door de rand bovenin kun je de manden goed vasthouden en zo overal voor gebruiken. Ook zijn de manden goed stapelbaar, wat weer ruimte bespaart als de ze (eindelijk eens) leeg zijn. 
Zelf ervaren hoe handig (en stevig!) zo'n wasmand nou is? Goed nieuws! Van de kleine, groene versie mag ik eentje weggeven. Ik vertel je straks hoe je mee kunt doen...


Functioneel design 

De wasmanden van HAY passen natuurlijk precies in het straatje van dit merk, ze zijn niet alleen mooi, maar ook nog eens ontzettend functioneel. De wasmanden zijn een ontwerp van design trio Big-Game, die bekendstaan om hun eenvoudige, praktische voorwerpen. Zo ontwierpen ze ook een mooie kapstok voor HAY. 

Ik mag de wasmand weggeven namens woonwinkel MisterDesign, waar ik wel vaker mee samenwerk. Wist je trouwens dat deze winkel, naast de Laundry Basket, ook een hele hoop andere design opbergmanden in hun collectie heeft zitten? Iets mooi, uit het zicht opbergen is natuurlijk altijd fijn, dus misschien heb je iets aan deze tip!  


Win

Zoals gezegd geef ik een army HAY wasmand weg! 
Zo doe je mee: 

1. Laat een reactie achter onder deze blogpost of op mijn post op instagram. 

2. Volg MisterDesign en mij op instagram. 

3. Duim t/m 10 februari. De dag erna zal ik de winnaar bekend maken op mijn instagram-stories en krijgt diegene van mij persoonlijk bericht. 

Veel succes! 

Liefs, Milou

Reacties

 1. Zo'n groene beauty verwelkom ik graag bij mij thuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijne blog zo om te lezen!
  Na 2 jaar zoeken naar de perfecte wasmand zal dit ‘m toch echt zijn! Ik doe graag mee, duimen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wij hebben er net voor gekozen om de wasmachine en droger op elkaar te plaatsen, maar na jouw plaatje nu alweer spijt. Mega praktisch deze wasmand en een lust voor het oog! Dus ja graag!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten