Extra zitplek (met kerst)Onlangs kwam de postbezorger weer een heel leuk (en best wel zwaar) pakketje afleveren, namelijk een mooie HAY Revolver kruk. Deze kruk is je vast wel opgevallen op de foto hierboven, het rode kleurtje is natuurlijk niet te missen. 

Naast dat het krukje een handige extra zitplek oplevert, nu met de feestdagen in het vooruitzicht, is het ook nog eens een product met een bijzondere, verborgen functie. Ben je benieuwd wat dat is? 
Ik zal het je vertellen!

Draaien maar

Het geheim is: in de zitting van de kruk is een draaiend mechanisme verwerkt. Daardoor kun je met deze kruk een volledig rondje draaien, zonder de poten te hoeven verplaatsen. Super handig, bijvoorbeeld tijdens het kerstdiner waarbij je als gastheer/vrouw veel in de weer bent. Maar ook de kinderen die laatst bij ons op visite waren konden zo makkelijk zelf aan tafel aanschuiven, om te gaan kleuren. Een veelzijdige zitplek!

Het grote broertje van deze kruk, de Revolver barkruk, heeft deze draaifunctie ook. Daar zit de functie in het midden van het onderstel verwerkt. 
Het (best wel forse) gewicht van deze kruk is te danken aan het staal waarvan hij gemaakt is. Dat maakt 'm heel stevig en daardoor zit deze extra fijn. Ook de afgeronde randjes van de bovenkant van het zitvlak maakt dat het comfortabel zit. 
Beide krukken zijn een ontwerp van Leon Ransmeier, hij staat bekend om zijn functionele ontwerpen. Daar zijn deze krukken natuurlijk een goed voorbeeld van. Combinaties maken

Zoals je ziet past de kruk perfect bij de andere HAY stoelen aan onze eettafel. Ook geeft de rode kleur een extra kerstig tintje aan het geheel. Het gepoedercoate metaal heeft een matte uitstraling en past daardoor heel goed bij het kunststof van de kuipstoeltjes. 

Voor de styling van de kersttafel heb ik gebruik gemaakt van warme kleuren en natuurlijke materialen. Zo heb ik ervoor gekozen de placemats van zeegras te combineren met houten bordjes, en groene servetten. Ook allemaal heel verschillend, maar net als het verschillende zitmeubilair, past alles toch heel goed bij elkaar. De lampjes en kaarsjes maken het geheel af. 

Kom je al een beetje in de kerstsfeer?Wij hebben dus genoeg zitplek, de aankomende feestdagen. Ben je nu zelf ook op zoek naar ook zo'n handige 'aanschuiver' bij je eettafel? Neem dan hier eens een kijkje. Wist je trouwens dat krukjes ook heel goed dienst kunnen doen als bijzettafels of als tafeltje naast het bed? Mogelijkheden genoeg! 
Zit er wat voor je bij?

Bedankt voor het lezen. 


Liefs, MilouDeze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met MisterDesign. Ik heb hiervoor zelf stylingfoto's gemaakt. Op 'Van het kastje naar de Muur' deel ik mijn passie voor interieur en styling en ben ik altijd eerlijk over mijn bevindingen t.a.v. een merk en/of product.

Reacties

  1. Wat een geweldige eettafel �� Waar komt deze vandaan??

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten