Zo breng je kleur in huis: 4 tips

Zoals jullie weten werk ik graag met kleur. Ik haal veel plezier uit het maken van mijn eigen kleurencombinaties en wissel dit ook regelmatig af. Wanneer ik een kleur toevoeg gaat dat meestal volgens een bepaald plan, omdat ik niet onnodig nieuwe spullen wil aanschaffen en alvast een goed idee wil krijgen hoe iets kan staan. Vandaag laat ik jullie zien hoe ik hiervoor precies te werk ga!

1. Een plan maken


Wanneer ik een nieuwe kleur toevoeg in mijn interieur, dan begin ik met het maken van een plan. Dit begint met uit inspiratie opdoen op Pinterest. Meestal ontdek ik daar een lijn in de beelden die ik verzamel en kijk ik of er kleuren zijn die mij aanspreken. Vervolgens kijk ik of ik deze kleur ook al in huis heb.Op de iPad maak ik vervolgens een moodboard, waarbij de basis van het huidige interieur het uitgangspunt is. Omdat je de basis niet zo snel kunt (of wilt) veranderen, is het handig om alvast te kijken of de kleur die je erbij bedacht had er goed op aansluit. Als dat het geval is, ga ik op zoek naar producten in de kleur en voeg deze toe aan mijn moodboard. Zo heb je een plan én een wensenlijstje in één!

Kleuren uit de Flexa Pure lijn, rood kussen van Hay, plaid van Klippan via Ookinhetpaars.nl

2. Begin klein


Een moodboard is een begin, maar je ziet de kleur pas tot zijn recht komen als je de combinatie in het echt ziet. Daarom begin ik vaak met kleine, vervangbare accessoires, meestal in de vorm van kaarsen, kussenhoesjes of een mooi plaid.Mijn favoriete items in de kleur rozerood zijn op dit moment het rode kussen van Hay en het bovenstaande plaid van Klippan. Niet alleen is dit lamswollen plaid heerlijk zacht en lekker warm, maar bovendien heeft het précies de kleur waar ik naar op zoek was. Ik vond dit plaid in de leuke webshop 'Ookinhetpaars', waar een groot assortiment mooie kussens en plaids verkocht worden. 

3. Voer het door


Oké, het begin is gemaakt! Bevalt het? Voer het dan verder door!
Een accentkleur komt namelijk het mooiste tot zijn recht wanneer het tenminste op 3 plekken terugkomt. Kies voor grotere accessoires, zoals mooie posters of servies in de kleur die je mooi vind. De kleur mag trouwens ook een afgeleide zijn van je accentkleur, zo houd je de variatie erin en verveelt het minder snel.Bevalt de kleur trouwens niet? Dan kun je de kleine accessoires gelukkig zo weer inwisselen voor een andere tint!4. Maak het af 


Ben je helemaal overtuigd? Maak je nieuwe kleurenpalet dan af door het in de basis terug te laten komen. Verf een muur of koop een meubelstuk in je gewenste kleur. Ik kan je zeggen dat bij ons het oudroze binnenkort in een behang terug te zien zal zijn. Binnenkort meer!


Beide posters zijn verkrijgbaar bij 'Viamartine'
 Ik ben benieuwd of ik jullie heb kunnen inspireren met mijn stappenplan! Pak jij het ook zo aan? Of ga je het anders doen? Laat het weten in een reactie! Dat vind ik altijd leuk om te lezen!


Reacties

  1. We verhuizen deze zomer en ik ben volop bezig met plannen. Hoe maak jij een moodboard? Met een app, website?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig! Ik doe het ook zo, alleen is het bij ons wat minder kleurrijk, al komt er stiekem steeds meer roze in! :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten