Dé kleur van 2018 is..

Climax! Een diepgrijze kleur, met een warme ondertoon. Een tint met vele gezichten, die meekleurt met zijn omgeving. Van 'natuurlijk' in combinatie met andere naturellen, tot 'dramatisch' in combinatie met een donker en verzadigd palet. 


Histor vroeg mij aan de slag te gaan met climax en daarbij de trend 'Stilte' te vertegenwoordigen. Dit inspireerde mij om een slaapkamertje boven onder handen te nemen en er een fijne, evenwichtige leeshoek te creëren. In deze blogpost laat ik je dit kamertje zien en vertel ik je op welke manier ik climax gecombineerd heb. Ook maak je kans op een verfpakket en een wel heel toffe hoofdprijs. 
Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! 

 


Een plek om je terug te trekken


Dit zegt Histor over het thema 'stilte':

‘Op zoek naar stilte en ruimte voor onszelf en de mensen die ons lief zijn, creëren we een
leefomgeving waarin kalmte en evenwicht de basis vormen. Door ruimtes te creëren die rust
uitstralen, kan je je focussen op de kwaliteit van het leven.
Het thema stilte kenmerkt zich door onze groeiende behoefte om ons regelmatig terug te trekken. Weg van de dagelijkse druk, de chaos en de overprikkeling door (social) media.
Het palet bij dit thema is bescheiden en zacht. Een mix van lichte natuurtinten en warme aardekleuren. De kleur van het jaar Climax geeft het palet kracht en balans.’


Van dit kamertje wilde ik een rustige plek maken, zo'n plek waar je je echt even terug kunt trekken met een goed boek of fijne muziek. Deze ruimte moest daarom niet alleen rust uitstralen, maar ook een geborgen sfeer bieden. Door deze donkere kleur te gebruiken is dat goed gelukt. Climax is hier vrij aanwezig, maar daardoor wel een goede tegenhanger van de natuurlijke materialen en de naturelle tinten die ik verder in de styling gebruikt heb.


Lambrisering


Ik koos er bewust voor om climax te combineren met een andere kleur die hoort binnen het palet van het thema 'stilte', namelijk de kleur lei. Ik vind dat deze tinten elkaar mooi in balans brengen en samen iets extra's geven aan de muur. Zeker nu ze samenkomen in een hoge lambrisering, brengen ze een fijne sfeer.

Voor het verven van de lambrisering hebben wij eerst de bovenkant geverfd in de kleur lei en vervolgens een potloodstreep aangebracht (vanaf ongeveer 45 cm. gemeten vanaf het plafond) om de hoogte van de lambrisering te bepalen. Nadat de bovenkant droog was hebben we op deze lijn tape geplakt, zodat we de onderkant in de donkere tint konden verven.

Combineren en stylen


Zoals Histor zelf ook al zegt, kent hun kleur van het jaar veel verschillende gezichten. Zelf heb ik dat ook ervaren bij het stylen en fotograferen van deze muurkleur. In eerste instantie moest ik nog wel wennen toen ik de verfpot openmaakte. Ik dacht eerst dat het een paarstint was en dat de muurkleur daardoor lastig te combineren zou zijn. Nu neigt de kleur ook wel naar paars, maar ook naar donkerblauw en naar grijs. En gelukkig blijkt het combineren juist verrassend goed te lukken. 

Afgezien van het vloerkleed en het bruine kussen, wat ik voor de styling bij de dames van Rusticus Styling mocht lenen (waarvoor dank!), had ik alle andere spullen bijvoorbeeld eigenlijk al in huis. 
Het kastje met marmeren bovenblad was een gelukje op marktplaats, waarvan ik de binnenkant van de deur ook in de kleur lei verfde. De buitenkant van het kastje heb ik expres niet geverfd. Ik vond de uitstraling daarvan juist mooi authentiek. En de rotan stoel stond, ongebruikt, op een andere kamer. 

Zoals je ziet heb ik in de styling veel natuurlijke materialen terug laten komen, omdat deze warmte bieden en daarmee goed aansluiten op de donkere grijstint. De verschillende bruine tinten van het hout, het rotan en de mooie houten huisjes geven de kamer een persoonlijke uitstraling, waar de foto's en lijsten ook aan bijdragen.
Sinds dit kamertje deze nieuwe look heeft gekregen kom ik er vaker en zit ik er ook graag. Het is echt een plek om even rustig de dag te beginnen en nieuwe inspiratie op de doen. Altijd goed, wat mij betreft. 

Win + hoofdprijs

Heb je na het lezen van mijn blog inspiratie opgedaan en ook zin om zelf om zo'n fijne en rustige plek te creëren in huis? En wil je daarvoor ook aan de slag met de Kleur van het Jaar 'Climax'? Dan kun je bij deze kans maken op een verfpakket! 
Deelnemen aan deze winactie is heel eenvoudig: laat een reactie achter op mijn blog en vertel daarin dat je meedoet. 

Extra leuk: via de pagina van Histor op instagram en/of facebook kun je tevens kans maken op de hoofdprijs: een kleur- en stylingadvies van de Historstylist! Daarvoor hoef je alleen maar aan te sluiten bij jouw favoriete trendteam (misschien wel 'teamstilte' ;)) en de bijbehorende foto met de hashtag #Historkleur2018 te delen.

De winacties lopen tot 29 januari 2018. Daarna maak ik de winnaar van het verfpakket bekend. De winnaar van de hoofdprijs wordt door Histor bekend gemaakt. 


De winnaar van het Kleur van het Jaar verfpakket is: 

Ramon Reker 

Gefeliciteerd! Wil je mij een mailtje sturen met je adresgegevens? Dan komt het pakket z.s.m. naar je toe! 

Bedankt voor je deelname!

Reacties

 1. Super leuke geworden Milou! Ik doe heel graag mee want ik wil van mijn drukke slaapkamer ook een stille oase creeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Milou, wat is het kamertje mooi te worden! Ik hou zelf ook erg van natuurlijke tinten in combinatie met een wat opvallendere kleur op de muur. Zo heb ik thuis op de slaapkamer een olijfgroene muur in combinatie met veel wit en hout.
  Ik zou graag willen experimenteren met deze gave grijsblauwe/grijspaarse tint, vooral in de vorm van een lambrisering lijkt het me heel geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gave kleur is Climax en wat heb je het mooi gecombineerd Milou. Ik zou het super leuk vinden om hier in huis ook met die kleur aan de sla g te gaan. Hij lijkt mij bijvoorbeeld ook erg gaaf voor op de kamer van mijn zoontje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het ziet er heel mooi uit,heel rustig! Ik zou graag aan de slag gaan met deze kleur in onze hal, die wacht nog steeds op een metamorfose! Lijkt mij fijn thuis komen. @yedrup

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Esther van Daalen16 januari 2018 om 17:07

  Graag! Lijkt me heel mooi bij onze trap. Zit nu lichtgrijs op de muur, maar is niet zo handig met kinderen.. Deze past erg mooi bij de rest denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi blogbericht en het lijkt me erg leuk om zelf aan de slag te gaan met deze kleur! Ik doe daarom graag mee!

  Lieve-groetjes,
  Verie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik doe mee. Na 5 jaar wordt het tijd voor iets anders in huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige kleuren. Onze slaapkamer schreeuwt om een kleurtje... Nog steeds 4 witte muren. Ik heb al lange tijd ideeën liggen maar de goede kleur voor onze (wat kleine) slaapkamer heb ik nog niet gevonden. Deze kleuren vind ik oprecht perfect. Ik doe mee! #fingerscrossed Greetz, Leonie Doornbos @leoniedoornboss @leoniechristine.visuals

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hele gave kleur. Wij zijn 2 weken geleden verhuisd. Kamers van de kinderen zijn al klaar, maar nu is onze slaapkamer aan de beurt. Na het stucen kan ik het mooi gaan maken. Deze kleur is erg mooi en zorgt vast voor de juiste sfeer.

  Groetjes Nicole v Dongen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een super gave actie! En ook ik sluit mij aan bij #teamstilte

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel mooi. Nog op zoek naar een nieuwe kleur voor de woonkamer, dit zou hem zomaar kunnen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. O wat is het mooi geworden Milou, wat pakt die kleur goed uit bij je! Ik doe heel graag mee voor zo’n tof verfpakket. Liefs Sophie @homebysoph

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super mooi en super leuk die houten huisjes. Ik sta helemaal in de verf modus dus een verfpakket zou heel goed uitkomen.

  Liefs,
  Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ooh mooi ,ik heb nog een rommelkamer en gang die ik heel graag wil opknappen maar klein budget dus zou heel tof zijn

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten