Ons interieur in 1 jaar: 2016-2017

A lot can happen in a year!
Nu is dat in mijn geval op persoonlijk vlak ook zeker aan de orde, maar ons interieur is al bijna even veranderlijk. Graag laat ik je in deze blogpost zien hoe ons interieur is veranderd in het afgelopen jaar en welke dingen ik daarvan geslaagd en minder geslaagd vond. 

Ter ere van het vijfjarig bestaan van mijn blog, vond ik het wel eens tijd voor een terugblik. 
Lees je mee?


Blauw, blauw ik hou (niet zo) van jou... 
Januari 2016 kreeg ik het ineens op mijn heupen en moest het totaal anders in huis. Ik had inspiratie opgedaan op de woonbeurs en het was winter, dus ik wilde ook zo'n gezellige/donkere/gedurfde sfeer creëren in huis. Petrol blauw moest het worden (en vraag me niet hoe ik erbij kwam). 
Volgens mij heeft het blauw maar een maandje op de muur gezeten, maar als het aan mij had gelegen dan zat er dezelfde week nog iets anders (lichters!) op de muur. Ik dacht dat ik de kleur mooi zou kunnen combineren, maar ik merkte algauw dat blauw gewoon niet bij mijn smaak past en dat ik daardoor niet mijn creativiteit de vrije loop kon laten. 
Zo zie je maar weer hoe sfeerbepalend zo'n kleur eigenlijk is en hoe het doorwerkt! 


De overkant bleef gelukkig wel wit, met hier en daar wat blauwe accenten. 

Frisse wind
Omdat ik het blauw zo zat was, vroeg ik mijn vader of hij het Factory behang van vtwonen wilde komen plakken. Gelukkig was dat voor hem een koud kunstje!
Het behang gaf voor mij echt het gevoel van een schone lei. Het voelde alsof we een heel nieuw huis hadden. In combinatie met de nieuwe bank en de leuke salontafel, durfde ik nu voor een andere kleuruitstap te gaan, namelijk: roze (ja, je moet goed kijken ;)). 
Voor mij was blauw al een spontane uitspatting, maar roze had ik ook nog nooit in huis gehad. Ik vond roze eigenlijk nooit zo'n mooie kleur. Uitleggen waarom kan ik niet, maar gelukkig ben ik er inmiddels helemaal van teruggekomen en vind ik roze nu wel een mooie kleur. 


Wollig & bohemian
Door dit wollige vloerkleed van the Go'Round (inmiddels niet meer te verkrijgen), ging ik wat meer op de bohemian tour. Met veel grote planten, groene kussens en hier en daar wat nude accentjes. Heel mooi rustig en toch warm. Dit is eigenlijk wel één van mijn favoriete sferen in huis, van het afgelopen jaar. 
Het kleed ging helaas alleen heel erg pluizen, waardoor we na een tijdje weer op zoek moesten naar een alternatief. 

De eethoek
De samenstelling van stoelen rondom de eettafel is het afgelopen jaar nagenoeg hetzelfde gebleven. Inmiddels hebben we de lichtgrijze stoeltjes verkocht en komen daar mooie kuipstoeltjes voor in de plaats. Hier zal ik binnenkort een blog over schrijven. 
Afgelopen zomer deed de kleur rood (in al zijn variaties) zijn intrede in ons huis en dat zie je ook op bovenstaande foto een beetje terug. Ook is dit één van de laatste foto's met deze laminaatvloer.. 

Nog een foto van de eettafel, met dezelfde stoelen, maar met een andere vloer. Ook zie je dat ik regelmatig de posters afwissel die achter de eettafel hangen. 


Een Hollandsche vloer
In het najaar van 2016 legden wij de nieuwe houten vloer en wow, wat maakt dat veel verschil zeg!
Een mooie frisse basis, waar al onze spullen nog beter op uitkomen. In het begin voelde het echt alsof we een heel nieuw huis hadden, ik durfde bijna niets neer te zetten. Maar wat ben ik blij met deze prachtige vloer! De beste interieurverandering van het jaar (en de komende jaren). Warmte
Zoals je ons huis hier op de foto ziet, is het eigenlijk alweer een tijdje. Ik had wat meer behoefte aan warmte in huis en voegde dat toe door een prachtig kleed van Dutchbone. Hier en daar zijn er wat kleuraccentjes te zien, maar niet teveel. Alles is terug te voeren tot het palet wit, zwart, grijs, bruin, groen, roze en steenrood. Deze kleuren komen op verschillende plekken terug en vervelen mij nog steeds niet. Voor het voorjaar en de zomer kies ik voor iets strakkere vormen, voor wat betreft de accessoires en probeer ik de aanwezigheid van de accentkleur groen nog verder te vergroten. 
Oh ja.. en heel misschien durf ik het aan om de muur achter de hangstoel een hele subtiele kleur te geven. Maar welke?

Tot slot: de styling op het televisiemeubel, het hoekje wat altijd aan verandering onderhevig is (en zal blijven). De rode draad hier? Plantjes, boeken, accentkleurtjes, bijzondere lampen en kaarsen.

Ik ben benieuwd wat jullie van deze terugblik vonden! 

Zeer binnenkort volgen er een aantal leuke winacties i.v.m. het vijfjarig bestaan van mijn blog. 
Houd mijn site dus goed in de gaten. 
:)

Reacties

  1. Super leuk om te zien! Het blauwe stond heel gaaf maar snap dat het vrij heftig aanvoelt. Het zou ook niet mijn muurkleur zijn. Prachtige foto's. Fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Top collectie aan foto's van een zeer mooie licht interieur. Persoonlijk vind ik ronde eettafels niet leuk, maar deze zou me enig staan in de keuken!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten