Spots van Van Tjalle & Jasper


Pakketjes ontvangen is altijd leuk! Zeker als ik ze krijg voor mijn blog en vooral wanneer ze door fonQ.nl naar mij worden verstuurd. Door de komst van onderstaand pakketje kreeg ik gisteren spontaan veel inspiratie kreeg en zin om het een en ander te veranderen en te restylen in huis. 
In de doos zaten namelijk twee prachtige lampen van Van Tjalle & Jasper, ontwerpen van Nederlandse makelij, die ik graag een mooi plekje wilde geven in huis. 
Ben je benieuwd waar ik de tafel- en vloerlamp heb neergezet? Klik dan op 'verder lezen'. 
In de compacte verpakking zaten zowel de Minispot tafellamp, als de Spotnik vloerlamp. Deze twee lampen zijn ook los van elkaar te bestellen, maar ik ontving ze dus samen als set. 
De set is trouwens iets voordeliger geprijsd dan wanneer je de lampen apart van elkaar aanschaft, maar ook los van elkaar vind ik de lampen goed geprijsd. 
De Minispot ga ik zeker onthouden als cadeau-idee. Ik vond het in ieder geval heel leuk om deze lampen te krijgen, dus het zal ook wel heel leuk zijn om weg te geven, toch? ;)
Nadat ik de onderdelen uit de verpakking had gehaald (en daarbij ook stiekem tevergeefs op zoek was naar een handleiding voor het in elkaar zetten van de lampen), bleek dat je al duidelijk kon zien welke onderdelen bij welke lamp hoorde. Dus op zich wijst het monteren zich vanzelf, maar voor de zekerheid bekeek ik toch maar het instructiefilmpje op Youtube. Daardoor werd het in elkaar zetten nog makkelijker en was het klusje zo gedaan. *Edit: er blijkt normaliter altijd wel een handleiding in de verpakking te zitten, maar deze heb ik achteraf gezien toch eigenlijk niet nodig gehad. Ook zonder handleiding was het monteren echt prima te doen. 

Zoals je ziet zijn de lampen gemaakt van hout en met een laser gesneden uit 3 milimeter dik mdf. Beide lampen worden geleverd met snoer, schakelaar en een fitting. Een compleet doe-het-zelf pakket dus!Spotnik, de vloerlamp van de set van Van Tjalle en Jasper, kreeg een plekje op de grond in het hoekje achter de eettafel. In deze hoek misten we nog sfeerverlichting en deze kwam daar mooi van pas. 
Op de site van fonQ heb ik ook gekeken naar andere vloerlampen, maar vanwege het materiaalgebruik en het feit dat deze lamp dus in twee verschillende formaten verkrijgbaar is, ging mijn voorkeur toch uit naar deze.  Ik vind het formaat van deze lamp ook erg mooi (34x34 cm). De lamp is vrij groot, maar ook weer niet té overheersend. 

De Minispot kreeg een plekje in het opnieuw gestylede hoekje op de televisiekast. Ik kocht twee nieuwe plantjes (waaronder een prachtige pilea!) en haalde de draadstalen mand van Søstrene Grene weer van boven. Een tijdje geleden heb ik deze mand ook gebruikt als plekje om wat spulletjes in te stylen en nu kon ik de mooie, nieuwe tafellamp op deze manier mooi etaleren. De mand brengt namelijk wat hoogte en is een goede plek om accessoires te kunnen groeperen. De houten lamp past qua materiaal goed bij de rest van het geheel. Door de houten plankjes wordt het licht van beide lampen mooi verdeeld. Maar je kunt er natuurlijk ook iets mee uitlichten, de lampen namelijk hebben niet voor niets 'spot' in de naam zitten. 

Kortom: nog op zoek naar mooie sfeerverlichting? Ik zou deze zeker aanraden. 
Ik ben er blij mee!

Reacties

 1. Wat een gave lampen! Denk je dat de vloerlamp ook te gebruiken is als lamp aan het plafond dus gewoon als hanglamp?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt hem erg leuk gestyled! Ook leuk dat de lamp DIY is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie lampen, en prachtig gestyled ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toffe lampen he? En waar komt die leuke 'hey gorgeous' kaart vandaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey, wij zijn reeds een poosje op zoek naar die zwarte mandjes... enig idee waar we die kunnen kopen? thx

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten