Interieur & styling in Dalfsen: de woonkamer


Ze zijn er een tijd naar op zoek geweest: een droomhuis wat aan al hun behoeften en wensen voldoet. Hun voormalige woning in Zwolle (een paar huizen verwijderd van ons eerste appartement), was al vrij vlot verkocht. De zoektocht naar een nieuwe woning was niet gemakkelijk. Vind maar eens een ruim en bijzonder huis in Zwolle, waar nog weinig aan hoeft te gebeuren die bovendien in je prijsklasse valt. Maar, gelukkig, door een samenloop van omstandigheden, hebben Ruben en Wieske nu eindelijk hun nieuwe stek gevonden in Dalfsen. 

En wat voor één! Onze voormalige buren hebben een prachtig, ruim huis gekocht met een woonkamer waar ik (qua indeling en uitstraling) stiekem een beetje (lees: heel erg) jaloers op ben. 
Ik was dan ook heel erg vereerd toen Ruben en Wieske mij vroegen om na te denken over de inrichting van het huis. In eerste instantie waren de accessoires het aandachtspunt, maar gelijk begonnen er bij mij allemaal ideeën te borrelen, waardoor ik uiteindelijk de moodboards, het interieur- en stylingplan, en uiteindelijk zelfs óók voor de afwerking heb mogen zorgen. En nu ben ik maar wat trots (en nog meer jaloers ;)) op hun prachtige huis. Maar, en dat is het állerbelangrijkste, Wieske en Ruben voelen zich hier nu helemaal thuis. 

Kijk je mee?


Je komt het huis binnen in de keuken (daar volgt nog een blog over), waarna je door de schuifdeuren het middelste gedeelte van de woonkamer betreedt. Aan de linkerkant staat een stoere stellingkast, die dient als plek om mooie accessoires op neer te zetten. De kast geeft ook wat hoogte aan de ruimte.
De styling van de kast heb ik bewust rustig gehouden, met grote items, zodat het niet rommelig oogt. Door dezelfde kleuren (hout, zwart metaal, zilver, wit, zwart, grijs en groen) op verschillende plekken  in de woonkamer terug te laten komen, wordt het een rustig geheel. 

Tijdens een middagje winkelen had Wieske de mooie fauteuils van Dutchbone al gespot, en op een later moment werd Ruben er ook verliefd op. Gelukkig maar, want de stoelen passen mooi in het geheel. Het zwarte metaal van het onderstel komt weer terug in het onderstel van de bijzettafels en, niet geheel onbelangrijk, de stoelen zijn ook nog eens heel comfortabel. Ze geven wat lucht aan de ruimte, die anders gauw 'vol' oogt door de donkere vloer (gelegd door de vorige eigenaar). 

Voor de stoelen staat een mooie salontafel van Boxworx, waarvan ik het hout echt prachtig vind. Het kleed is van de Kwantum en heeft zowel de kleur van de fauteuils, als van de vloer én de bank in zich. Kortom: een goede match dus!

Ruben en Wieske wilden graag een driezits bank in het zitgedeelte. Dat is uiteindelijk deze van de Wehkamp geworden (helaas uit de collectie). Dit was eigenlijk tegelijkertijd de grootste gok, omdat je op voorhand niet weet of de kleur goed is en de bank lekker zit. Gelukkig bleek het een goede gok, want de kleur past perfect (en de bank zit goed). Dit formaat leent zich er goed voor om in de ruimte neergezet te worden, zodat de woonkamer nog dieper lijkt. Op de bank liggen mooie kussens van House Doctor. 

Achter de bank staat een mooie vintage vondst die we samen deden bij Loods 5 (een uniek item dus!). Het is een soort sidetable. Op deze sidetable staan allerlei planten, een mooi beeld en een schaal. Een mooie plek om wat spullen uit te stallen. Ook hier komen de kleuren weer terug die ook in de rest van de woonkamer te zien zijn. 
Op de muur zit de kleur 'Authentic grey' van Flexa. Een kleur die zowel bruin als grijs in zich heeft en dus veel sfeer geeft aan de woonkamer. 
Ik heb de accessoires zoveel mogelijk geclusterd en daarbij rekening gehouden met het kleurenpalet. Op de piano staat een poster van Studio Esinam en twee houten kandelaars van Loods 5. Het boekje is een vondst tijdens de verbouwing van de vorige woning van het stel. Een leuke herinnering (en past goed in de kleurstelling). 

Achterin de woonkamer is nog een extra zitgedeelte, in dit geval omgedoopt tot loungeruimte. Hier hangt de televisie en staat een grote bank van Ikea. Een prima plek om lekker te relaxen. 
Voor de bank ligt een vloerkleed van Loods 5 en naast de bank staat een salontafel (oorspronkelijk is dit een set van drie, de andere twee staan in het zitgedeelte). Deze geeft weer wat hoogte aan de ruimte doordat er een grote plant op staat. 

Zo is de woonkamer van Wieske en Ruben dus uiteindelijk geworden! Een warme, maar toch strakke ruimte met allerlei bijzondere items die samen een mooi geheel vormen. Ben je nog benieuwd waar bepaalde items vandaan komen? Laat dan een reactie achter of stuur mij een mailtje.

Zouden jullie het leuk vinden om nog meer ruimtes uit dit mooie huis te zien? Let me know!

Reacties

 1. Echt super gaaf! Mooie stoere volwassenen uitstraling. Ik Ben ook benieuwd hoe het eet gedeelte eruit ziet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Binnenkijken is leuk, dus graag meer ruimtes....
  Mooi huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige woonkamer! Heel sfeervol! Ben stiekem wel benieuwd naar de rest van het huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi en stijlvol gedaan! Ik wil zeker graag meer van dit fijne huis zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi samen gesteld!Ik kijk graag naar hoe anderen hun woning inrichten,er is zoveel moois te zien ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw wat een mooie woonkamer inrichten i love it! ook mooi gecombineerd al die grijs tinten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw wat een mooie woonkamer inrichten i love it! ook mooi gecombineerd al die grijs tinten!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Erg leuke en warme uitstralingen, vind ze wel met name bedoeld voor de winter. Neemt niet weg dat het sfeervolle en knusse ideeën zijn! Met name de laatste robuuste tafel vind ik erg gaaf en mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. erg leuke uitstraling, mooie en warme kleuren. vooral mooie kleur gebruikt in de vloer.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. leuke uitstraling, mooie en warme kleuren. vooral mooie kleur gebruikt in vloer

  BeantwoordenVerwijderen
 11. leuke uitstraling, mooie en warme kleuren. vooral mooie kleur gebruikt in vloer

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel erg mooi interieur. Vind de kleuren echt heel erg mooi. Ik wil ook wel zoon sfeertje in huis. Ik heb laatst wel een hele mooie salontafel gekocht op salontafelshop.nl Ik kan helaas niet alles tegelijk aanpakken. We hebben nu nog echt een ratjetoe aan meubelen in huis. Ik hoop over een jaartje ook zoon mooie sfeer in huis te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten