Okergoud bij Verine en Ben in Amsterdam

Afgelopen jaar hebben Verine en Ben, hele goede vrienden van ons, een appartement gekocht in Amsterdam. Van een studentenkamer van 20 m2, waar ze zelfs een tijdje samen hebben gewoond, gingen ze naar een fijne (en veel ruimere) plek voor hun samen. Een hele verandering. En dan is er nu ook nog hun eerste kindje op komst! 

Je begrijpt dat deze verandering zeer waardevol, maar tegelijkertijd ook enorm kostbaar is. Het liefste wil je alles nieuw, maar soms laat je budget dat gewoon niet toe. Dan is het een kwestie van mix and match! (ook heel leuk! :))
Dus heb ik ze geholpen met een stylingplan, waarbij de kleuren en spullen goed bij hun persoonlijkheid passen en tegelijkertijd budgetvriendelijk zijn. Het moodboard voor dit plan zie je hierboven terug. Een aantal keuzes had het stel zelf al gemaakt (zoals de vloer, de bank en de eettafel), aan mij de taak om advies te geven voor een sfeervolle afstyling. Hiervoor heb ik vooral gebruik gemaakt van kleur. De kleur 'okergoud' (dé kleur van 2016) voert de boventoon en vind ik heel goed passen bij de warme persoonlijkheden van deze lieve mensen.  
Benieuwd naar de uitvoering van het plan? Klik dan op 'verder lezen' !


 


Als je de kamer binnenkomt staat daar om de hoek een witte eames replica schommelstoel van www.teleukhout.nl. Deze stoel is niet alleen mooi, maar ook super handig in verband met het knuffelen en voeden van de kleine die op komst is. Achter de stoel zie je een witte archiefkast die Verine op marktplaats heeft gevonden. De kleur okergoud (kleurnummer F1.34.58) is als vlak aangebracht boven de schouw. Aan de eettafel van ikea staan verschillende vintage stoeltjes, waarvan een aantal van een likje witte verf zijn voorzien. De lamp boven de eettafel is van de Praxis
Ben en Verine hebben een voorliefde voor vintage spulletjes of spullen met een twist. Deze zie je op verschillende plekjes terug in het huis. De kast met de spiegel stond oorspronkelijk nog in het ouderlijk huis van Verine. Deze is geschilderd met de kleur 'early dew', als frisse tegenhanger van het warme geel. Ben en Rienk hebben de kast eerst goed geschuurd, ontvet en in de grondverf gezet, voordat deze zijn uiteindelijke kleur kreeg. 
Op de vloer ligt wit laminaat van de ikea, waardoor de ruimte groter lijkt. 
In de andere hoek hebben we, tijdens een gezellig middagje klussen, een okergoude lambrisering aangebracht met een 'onafgewerkt' effect. Daarvoor heeft Verine met behulp van een waterpas eerst lijntjes op de muur gemaakt, om te bepalen tot welke hoogte de lambrisering ongeveer moet komen. Omdat het een muur is waar een lichte structuur in zit, hebben we het langs de zijkanten en de onderkant goed afgeplakt en gekit. Op deze manier kon er geen verf onderdoor kruipen en bleven de zij- en onderkant mooi strak. 
Het 'rommelige' effect hebben we bereikt door af en toe uit te schieten met een wat drogere verfroller, zodat je een kleurverloop krijgt. 

De indeling van de meubels is zoveel mogelijk open gehouden, zodat je een ruimtelijk gevoel krijgt en er straks voldoende ruimte is voor de kleine om te kunnen spelen. 

Ben en Verine voelen zich hier gelukkig helemaal thuis (mijn doel is bereikt! ;)). 
Wat vind jij van deze kleurrijke inrichting? :)

Reacties

 1. Wat een geweldige leuke en frisse styling! SUPER!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi! Mooie combi ook de muur met het zacht blauwe van de kast ♡

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal verliefd op die okergoude lambrisering! Het geheel is prachtig geworden

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi geworden, de lambrisering is ook tof geworden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. W À U W wat is dit mooi! Wat een fijne plek en wat is dat oker goud toch een geweldige kleur. Zeker met een mooie paste als tegenhanger.
  Heel god gedaan, volgens mij moet je vaker iets ket styling gaan doen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Erg leuk! Lekker jong en toch volwassen! Dat effect met die lambrisering zag ik ook bij VT-wonen op tv, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. https://vanallesthuiszijn.nl/
  https://vanallesthuiszijn.nl/beste-decoupeerzaag
  https://vanallesthuiszijn.nl/beste-heggenschaar
  https://vanallesthuiszijn.nl/beste-snoeischaar
  https://vanallesthuiszijn.nl/beste-hogedrukreinigers
  https://vanallesthuiszijn.nl/beste-stoomreinigers
  https://vanallesthuiszijn.nl/beste-bladblazer

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten