Albelli: fotoboekjes printen met je smartphone

Je herkent het vast wel: je maakt heel regelmatig (dan wel dagelijks) foto's met je smartphone, waardoor het geheugen hiervan binnen no-time vol zit. Vervolgens leeg je je telefoon, door je data op te slaan op een harde schijf of op de laptop.
Met deze handeling verdwijnen de foto's tegelijkertijd ook naar de achtergrond (en uit je gedachten), omdat je ze eigenlijk nooit op je laptop gaat bekijken. Heel zonde! Want sommige herinneringen, hoe klein ook, wil je toch wel graag weer terugzien en bij je houden. 

Voor mij was het samenstellen van een fotoboek met mijn smartphone daarom een uitkomst. Albelli heeft hier een handige app voor, waarmee je dus vanaf je telefoon heel makkelijk een album af kunt laten drukken. Ik heb gelijk maar twee albums gemaakt.. :)De app is eenvoudig te bedienen en je kunt alle foto's gebruiken die in je galerij te vinden zijn. Ook kun je foto's van je instagramaccount of facebook gebruiken. Mocht de resolutie onverhoopt te laag zijn, dan geeft de app dit aan en kun je een andere foto invoegen. Zelf heb ik een mix gemaakt tussen eigen foto's en een aantal fijne teksten van Pinterest, om mijn fotoalbum nog wat meer inhoud te geven. 

Naast een persoonlijk album (21x21 cm.), heb ik ook een klein fotoboekje in het formaat van 10x10 cm gemaakt. Deze heb ik omgedoopt tot 'mini-portfolio'. Dit handzame boekje past makkelijk in mijn tas en heb ik voortaan altijd bij me. Een super handige manier om te laten zien wat mijn stijl is, wat ik zoal fotografeer en waar ik mij mee bezighoud. 

Wil je zelf ook aan de slag met deze handige app? Download hem dan hier. 

Reacties

  1. Wat een leuk idee om zo'n klein boekje altijd bij je te hebben als portfolio. Mensen vragen wel eens waar ik nou over blog, soms is dit lastig uit te leggen, maar zo'n boekje is een goede oplossing, dan kunnen ze het ook gelijk zien en hebben ze er een beeld bij.. Goed idee, ik ga het onthouden! ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten