New year - new sofa


Wij beginnen het jaar 2016 heel goed; met een hele mooie, nieuwe bank én de kleur 'Petrol Blue' op de muur). Eerder vorig jaar gaf ik al aan dat we wat veranderingen door wilden gaan voeren in de woonkamer. En dan met name in de zin van het gebruik van donkere kleuren. Daarmee ben ik eigenlijk flink uit mijn 'comfort zone' gestapt, maar wat geeft het gebruik van een donkere tint een fijne sfeer in huis! Vooral met deze korte winterdagen. 

Daarnaast waren we ook al een tijd op zoek naar een nieuwe bank. En dan het liefst één met een Scandinavische uitstraling, hogere pootjes én in een mooie grijstint. Natuurlijk was budget hierbij ook niet geheel onbelangrijk (lees: vriendelijk voor de portemonnee). Uiteindelijk zijn we voor een nieuwe bank bij Sofa Company heel goed geslaagd. 

Toen Sofa Company mij een tijdje geleden ging volgen via instagram, was ik heel nieuwsgierig geworden naar hun collectie. Ik nam een kijkje op de site en wist ook mijn vriend enthousiast te krijgen. De combinatie van Deens design en betaalbare prijzen, deed ons doen besluiten om eens een kijkje te gaan nemen in hun showroom in Arnhem. 
Uiteindelijk hebben wij gekozen voor het model 'Edna'. Wij zijn gegaan voor de driezits bank met chaise longue. We hebben dus voldoende ruimte om lekker te kunnen zitten of liggen. 
Ik vind het zelf een heel luchtige bank, door de hoge pootjes en de ruimte tussen de rugkussens. Onze vorige bank was net iets breder dan deze, maar leek voor mijn gevoel wel anderhalf keer zo groot. Dat komt volgens mij doordat dat model door zijn rechthoekige vorm wat meer aanwezig was in de ruimte. 
Deze bank heeft afgeronde armleuningen en kussens, waardoor het Scandinavische (retro)gevoel nog meer wordt benadrukt. Tot slot vind ik de kleur ook heel mooi. De bank is bekleed met de stof 'Fabio Stone', waardoor hij een warme uitstraling heeft en goed te combineren met veel verschillende kleurtinten (in ons geval dus blauw). 

Ik heb de bank verder aangekleed met een petrolblauw en een grijsblauw kussen. De blauwtinten heb ik ook op de bijzettafels doorgevoerd, middels een mooie kaars van Ontwerpduo en een theelichthouder. Aan de overkant, bij de hangstoel, heb ik deze kleuren ook weer terug laten komen. 
Daar heb ik een nieuw hoekje gecreëerd met een mand van draadstaal (Søstrene Grene), waar ik boeken en plantjes heb neergezet. 
Boven de bank hangen lijsten met zwart-wit prints die ik in de loop der jaren verzameld heb en die nu eindelijk een eigen plekje hebben gekregen. Ik heb deze lijsten opgehangen met power tape van Tesa. Dus mocht ik nog eens willen veranderen.... ;) Wat gaan jullie (qua interieur) veranderen in 2016?

Reacties

 1. WoW wat een super gave bank! Wij hebben afgelopen maanden verbouwd en gaan nu op meubeljacht, nieuwe bank en nieuwe salontafel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super mooie bank! En een mooie combi met de kleur op de muur!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kom vandaag voor het eerst op je blog, en je hebt er gelijk een volger bij. Wat een leuke sfeer heb jij in je huis. En de bank is helemaal wow, het is dat onze bank pas 1,5 jaar oud is anders wist ik het wel.
  Groetjes Colinda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben benieuwd waar je het lampje wat aan de muur hangt hebt gekocht. Deze willen wij ook graag kopen namelijk. Wellicht weet je dat nog? Dank alvast en suc6 met je leuke blog!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten