GIVEAWAY: Mooi Goed + recept voor quiche


Afgelopen week had ik opeens heel veel zin om een quiche te maken. Met eerste kerstdag had mijn stiefmoeder deze quiche met peer en geitenkaas gemaakt en die was zo lekker dat ik besloot zelf eens een poging te gaan wagen. Het maken ervan bleek niet zo moeilijk, dus bij deze ga ik dan ook mijn allereerste recept ooit op deze blog delen. ;)

Zo'n geslaagd baksel wil je natuurlijk ook met trots laten zien ;), dus daarbij kwam de mooie taartenschaal van Mooi Goed, goed van pas. Deze taartenschaal heeft een strak, maar toch eigenzinnig design. Dit is kenmerkend voor de ontwerpen van Christian Kocx, creatief brein achter Mooi Goed.  En het leuke is: ik mag zo'n mooie schaal (t.w.v. €69,00) gaan weggeven. 
Onderaan deze blogpost lees je hoe je mee kunt doen. 


 



De taartenschaal is van zware kwaliteit met een mat witte afwerking. De rondingen doen denken aan die ouderwetse papiertjes die je soms nog onder taarten of gebakjes ziet liggen. Daardoor is het een herkenbaar en tijdloos ontwerp. De pootjes zijn gebogen uit hetzelfde stuk en vormen dus zo een mooi geheel met de rest. 




Hoe kun je meedoen aan de giveaway?

1. Volg Mooi Goed op instagram en/of op facebook

2. Deel (een foto uit) deze blogpost op instagram of facebook met de hashtag: #miloumooigoed 
Je mag ook een foto maken van de plek waar je 'm neer zou zetten, of waar je 'm voor zou willen gebruiken (misschien heb je net ook een taart of quiche gebakken). 
Zorg dat je profiel op instagram op openbaar staat, zodat wij je deelname terug kunnen vinden. 

3. Meedoen kan tot en met 18 januari. De dag erna maak ik de winnaar bekend. 

Veel succes! 


Recept 
Quiche met peer, geitenkaas en dadels

Ingedriƫnten:
50 gr ongebrande ongezouten noten
3 sjalotten
125 g verse dadels
2 peren
4 eieren
200 ml slagroom
100 g geitenkaas jong belegen 50+
2 takjes rozemarijn
1 rol vers bladerdeeg (270 g)

Keukenspullen:
springvorm (∅ 24 cm)

Zo maak je het:
1. Verwarm de over voor op 180 graden. Hak de noten grof en rooster deze in een pan gedurende 3 minuten (zonder olie of boter).

2. Snijd de sjalotten in dunne ringen en schep door de noten. Haal dit vervolgens van het vuur. 

3. Snijd het vruchtvlees van de dadels in grove stukken en schep dit door het notenmengsel. 

4. Schil de peren en snijd in de lengte in parten. 

5. Rasp de geitenkaas. 

6. Klop de eieren los met slagroom en schep daar vervolgens de geitenkaas, rozemarijn, peper en een snufje zout doorheen. 

7. Bekleed de springvorm met bladerdeeg. Doe daar vervolgens het notenmengsel in, verdeel de perenpartjes er overheen en verdeel tot slot het eiermengsel. 

8. Bak de quiche gedurende 55 minuten in het midden van de oven. Laat het vervolgens nog een uur afkoelen voordat je 'm opeet. Koud is de quiche ook erg lekker. Je kunt 'm ongeveer twee dagen in de koelkast bewaren. 

Reacties

  1. Gedeeld op FB met mijn komende verjaardag (en alle feestelijkheden voor jaren) in gedachten <3
    Ik wil graag, voor het eerst een echte meisjestaart. Dat komt er nooit van in ons gezin met vier mannen. Het genieten wordt nog veel mooier met de prachtige en tijdloze taartenschaal X

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten