DIY IKEA Hack: kast voor in de gang

Het bloggen heeft de afgelopen weken helaas even stilgelegen. Dit komt omdat ik veel energie en tijd heb gestoken in mijn gezondheid en herstel, waardoor mijn blog tijdelijk op een lager pitje is komen te staan. Wel ben ik actief gebleven op instagram, waar de teller inmiddels alweer bijna de 15.000 volgers aantikt! Ik blijf dat zo bijzonder vinden!
Ondanks alles merk ik dat ik (gelukkig) nog steeds veel creativiteit in ons huis kwijt kan en ik altijd bezig blijf met het bedenken en uitvoeren van plannen en het veranderen van styling.
Voor wie onlangs de binnenkijker en het interview in de vtwonen gezien en gelezen heeft, weet misschien dat het aanpakken van de gang nog op onze to-do list staat. Dit omdat deze eigenlijk niet goed bij de rest van het huis past.
Eigenlijk moet de gang nog opnieuw geschilderd worden en hebben we nog plannen met de lambrisering, maar: deel 1 van 'Project Hal' ;) hebben we in ieder geval al wél uitgevoerd en dat is: het maken van opbergruimte voor de jassen en schoenen. En ik kan het niet laten om dit alvast aan jullie te laten zien!

Van BILLY boekenkast naar jassen- en schoenenkast
In onze gang wilden we graag een dichte kast hebben, waar we jassen en schoenen (en andere prullaria) uit het zicht konden opbergen. Voorheen hing hier namelijk een witte kapstok, met daaraan allerlei jassen en kleine spullen verstopt in een Dille & Kamille tas (enorm onhandig!). Dit gaf mij ook altijd een heel onrustig gevoel als ik ons huis binnen stapte, alsof we al tijden niet hadden opgeruimd. En dat terwijl ik het zo belangrijk vind om op een fijne manier je thuis te kunnen komen. Het is misschien cliché, maar de gang is toch wel het visitekaartje van je huis.

Een dichte kast, die bovendien qua diepte niet al teveel ruimte in beslag zou nemen bleek echter niet zo makkelijk te vinden te zijn. Om het ook vriendelijk te houden voor onze portemonnee, besloten we zelf aan de slag te gaan en een budget versie te gaan maken. Hiervoor gebruikten we twee BILLY boekenkasten van IKEA, een houten plaat en bijbehorend bevestigingsmateriaal.
Voor de afstyling bevestigden we aan de zijkant nog verschillende haken, zodat we door de regen nat geworden jassen kunnen laten drogen en de riem van Beer een plekje kunnen geven.
Zie hieronder het resultaat!
Wil je zelf ook aan de slag om zo'n handige kast te maken? Dan heb je de volgende dingen nodig:
Underlayment plaat gezaagd in twee stukken van 60x202
Witte zijdeglans lak
Schroeven om de kasten aan elkaar te bevestigen
Eventueel een plaat van 120x28 voor onder de kast met daarop 4 zwenkwielen bevestigd, zodat de kast verrijdbaar is. Dit is bij ons nodig, omdat het kruipluik onder de kast zit. 

Mocht je nu meer informatie willen om zelf zo'n kast te kunnen maken, mail mij dan op: vanhetkastjenaardemuur@live.nl. Ik wil je vragen graag beantwoorden! :)


English summary
With two bookcases from IKEA (BILLY), we made a closet in our hallway. This closet doesn't take up too much space, but does have room for some jackets, shoes and other stuff. We're very happy with this IKEA hack, because our hallway looks a lot tidier and more organised now. 

Reacties

 1. Wauw wat een goed idee en wat is het mooi geworden! Al helemaal in de style van jullie woonkamer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ontzettend gaaf gedaan Milou! Heel handig ook dat je schoenen en jassen kwijt kunt in plaats van in veel gevallen maar een van de twee. De haken in de kast lijken me heel handig en het staat nog leuk ook! Super gedaan weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superleuke tip, maar ik heb er ook 1. De PAX kast van ikea is er nl ook in ondiepe uitvoering. Die hebben wij dus gebruikt. Zitten zelfs van die uittrekstangetjes in om jassen aan op te hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat gaaf gedaan! Je hal ziet er supergezellig en netjes uit zo. Vind vooral de planten heel mooi erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. erg leuk gedaan, mijn complimenten, dat idee gaan we jatten hahaha
  Ik vraag me alleen af waarom het schuifslotje erop zit, voldoen de scharnieren niet genoeg (achteraf?) om de deuren strak tegen de kast te houden of zit er een andere geniale gedachte achter ;-)
  Groet, Erik

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten