Het effect van licht

Rood, geel, blauw, oranje, roze ...
Dit zijn niet de kleuren die je misschien zou verwachten in ons interieur, maar de afgelopen week waren ze er wel degelijk! Ik heb namelijk een hele mooie LED-lamp mogen testen, die middels een afstandsbediening meerdere wit-tinten en maar liefst 768 verschillende kleuren kan geven.

iDual
Dit systeem heet 'iDual' en werkt dus eigenlijk heel eenvoudig. Met een druk op één van de knoppen op de afstandsbediening zorg je namelijk al voor een totaal andere sfeer in je woonkamer. Je kunt onder andere kiezen uit het meest natuurlijke daglicht, maar ook leeslicht of bijvoorbeeld de verschillende groentinten van een bos.
Mijn persoonlijke favoriet noem ik maar even het 'zen-licht'. Dit is een warme wittint en is vooral 's avonds erg fijn. Aan het einde van de middag vind ik het leuk om het 'haardvuurtje' aan te zetten en wanneer de kaarsjes branden zet ik de lamp het liefst op de 'kaarsstand'. Ik houd wel van wat gezelligheid. :)
Om te laten zien wat de lamp kan doen met de sfeer in je woonkamer, heb ik onderstaande foto's gemaakt. Je ziet op deze foto's dat verschillend licht een groot effect heeft en heel bepalend kan zijn voor de uitstraling van je woonkamer. Zoals je misschien ook wel ziet hebben we de woonkamer onlangs omgedraaid (we hadden last van veranderkriebels ;)), maar daardoor is er nu ook een fijn leeshoekje ontstaan. In de Office lamp van Zuiver, hebben wij de iDual lamp gedraaid. Deze LED-lamp heeft een E27 fitting en past dus in elk armatuur (heel handig als je van veranderen houdt).

'Zen' vs. 'leeslicht'


'Kaarslicht'
De verschillende tinten van 'zonsondergang'

'Zee'

'Groen licht' vs. 'sneeuw'

Zoals je ziet heeft het licht dus een groot effect op de spullen die je ziet. Kleuren lijken anders, warmer of juist koeler, je ziet meer schaduw of juist minder. Ook werken sommige kleuren juist in op je gevoel, zo vind ik bijvoorbeeld de kleuren van de zonsondergang juist heel fijn als ik even mijn hoofd leeg wil maken en bij wil komen van een lange dag. De kleuren van het bos maken mij rustig en het leeslicht geeft mij een actief gevoel. Deze laatste is overigens vooral fijn als je er onder zit en niet er tegenin moet kijken, dan is dit licht wat minder prettig.
Bij deze foto's heb ik overigens niets veranderd aan de instellingen van mijn camera, het is dus puur het licht wat het verschil maakt.

Ik ben benieuwd wat je van deze lamp vindt. Zou je zelf ook zo'n iDual lamp willen toepassen om de sfeer in jouw huis te kunnen bepalen?

Reacties

  1. Wij zijn bezig met de inrichting van een vakantiehuis dat we gaan verhuren. Het lijkt mij wel een gadget dat zal helpen ons te onderscheiden van wat er verder te huur is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het lijkt een beetje op de Philips Hue, vind ik ook zo gaaf! Kun je al je verlichting in huis op de iDual aansluiten of gaat het maar om 1 lamp? Gaaf om te zien wat een ander kleur licht kan doen met je omgeving!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw, wat stoer! Dit ken ik helemaal niet... Bij led verlichting dacht ik nog steeds aan 'kil en blauw'. Dank voor de goede review en de voorbeelden; dit ga ik toch eens overwegen!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten