Lambrisering van verf

Zoals, waarschijnlijk wel, bekend behoort groen echt tot één van mijn lievelingskleuren. Doordat er de laatste tijd de kleuren grijs, wit en zwart veel hun intrede hadden gedaan in onze woonkamer, had ik behoefte aan het aanbrengen van een accentkleur en wel door de muur in een mooie grijsgroene kleur te verven. Geïnspireerd door de reclame van vtwonen, waarin een donkergrijs geverfde lambrisering te zien was, gingen wij aan de slag.
Het kiezen van de juiste kleur grijsgroen was nog een hele tour. Ik wilde niet dat het een té blauwe kleur zou zijn, omdat ik dat voor ons te 'lief' vind. In lijn met de rest van ons interieur, moest het natuurlijk wel een stoere uitstraling hebben!
Na verschillende kleurstaaltjes uitgetest te hebben, kwamen we uiteindelijk uit op de kleur 'kiezelgroen' van Flexa Expert. De muur plakten we af op 1.17 m hoogte, zodat de lambrisering mooi een stukje boven de bank uit zou komen. Om doorlopers te voorkomen ging ik eerst met de kwast en witte saus langs het afplaktape, waardoor het eindresultaat nu echt superstrak is.
Ik ben heel blij met de kleur en het effect wat het geeft in de woonkamer. De lambrisering geeft de woonkamer meer lengte en tegelijk ook meer sfeer. Bovendien komt de bank en de (nieuwe!) gordijnen nu veel beter uit.





Op bovenstaande foto's is te zien dat we ook nieuwe gordijnen hebben. Deze zijn van de Wehkamp en hebben we op maat laten maken. Ze zijn gemaakt van een stoere, grijze stof die mooi kleurt bij de rest. Omdat het 's avonds een stuk donkerder is met gordijnen, hebben we in de hoek ook een nieuwe lamp opgehangen. Het kapje is van House Doctor en bestelde ik ook bij de Wehkamp. Het snoer en de messing fitting heb ik gekocht bij Snoerenzo. 












Reacties

  1. Wat een prachtige kleur groen! Het geheel is heel mooi, rustig en gezellig! Je lampenkapje van house doctor vind ik ook helemaal geweldig! Staat hier ook hoog bovenaan mijn verlanglijstje :)
    Groetjes Cindy
    woon-geluk.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel leuk gedaan zo'n lambrisering! geeft een mooi effect en past goed bij je interieur!!
    Groetjes Babette

    BeantwoordenVerwijderen
  3. GAAAF..echt heel stoer en warm..
    Mooi geheel geworden zo..
    Groetjes Chris

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooie kleur groen, past zich heel mooi aan bij die grijstinten. Je gordijnen maken je gezellige woonkamer ook helemaal af. Pascale x

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wauw, ik vind de make-over echt helemaal mooi! Normaal ben ik niet van kleur op de muur, maar dit is echt HEEL mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wauw, echt heel mooi! En ik ben niet zo'n fan van groen maar bij deze foto's ben ik wel om; wát een mooie vergrijsde kleur!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heel mooi en straks gedaan! We zijn zelf wat bang of we zoiets wel mooi recht krijgen, maar misschien moeten we het maar gewoon gaan proberen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik zag die witte vloerlamp bij jou en dacht dat is 'm en nu staat hij ook in mijn woonkamer.
    Wat een gave lamp.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Milou, waar is je vloerkleed van? Echt super leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Milou! Ik wil het graag zelf ook proberen.. Wat voor tape heb je gebruikt om het af te plakken en heb je een waterpas gebruikt oid?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Pien! Wij hebben de paarse tape van de action gebruikt, omdat andere tape onze muur wat beschadigt. Maar voordat wij deze konden afplakken hebben wij met behulp van een lange plank lijntjes gezet. Dit kun je ook doen door om de zoveel cm een streepje te zetten en daar een waterpas bij te houden. Voordat wij de lambrisering verfden, hebben wij eerst met witte muurverf een randje gemaakt over de tape heen, zodat mochten er luchtbubbels onder zitten, dsze niet gevuld zouden worden met de groene verf maar met het witte wat er al op zat. Na het verven hebben we de tape zsm verwijderd!
      Veel succes!
      Liefs, Milou

      Verwijderen
    2. Hoi Pien! Wij hebben de paarse tape van de action gebruikt, omdat andere tape onze muur wat beschadigt. Maar voordat wij deze konden afplakken hebben wij met behulp van een lange plank lijntjes gezet. Dit kun je ook doen door om de zoveel cm een streepje te zetten en daar een waterpas bij te houden. Voordat wij de lambrisering verfden, hebben wij eerst met witte muurverf een randje gemaakt over de tape heen, zodat mochten er luchtbubbels onder zitten, dsze niet gevuld zouden worden met de groene verf maar met het witte wat er al op zat. Na het verven hebben we de tape zsm verwijderd!
      Veel succes!
      Liefs, Milou

      Verwijderen
  11. Hoi Milou!

    Ik heb de Zuiver Office vloerlamp al een tijdje op mijn verlanglijstje staan. Nu zag ik laatst dat er eenzelfde soort lamp is die Watsie heet, alleen ze verschillen in hoogte. Ik vroeg me af welke van de twee jij hebt, zodat ik qua hoogte kan inschatten welke het beste voor mijn interieur is. Ik ben bang dat ik net de verkeerde uitkies!

    Groetjes Romy

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoi! Klopt het dat de kleur Kiezelgroen meer grijs oogt dan groen? (op foto's blijf ik dat lastig vinden om te zien..) Ik ben ook al een tijd op zoek naar dé kleur op onze muur. Trefwoorden voor ons zijn: vergrijsd, stoer, Scandinavisch, tijdloos. Waar ik bang voor ben is dat een kleur teveel bruin/ beigetinten in zich heeft. Heel graag je reactie, want Kiezelgroen lijkt erg in de richting te komen van wat ik zoek!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi! Ik krijg niet altijd mailtjes/berichten dat ik een reactie heb van iemand, dus deze reactie had ik even gemist. Sorry daarvoor! De kleur kiezelgroen verandert naarmate het licht erop valt/de dag vordert. Het heeft wel veel groen in zich, maar geen beige of bruintint. Het is juist een frisse koelere kleur. Bij de trefwoorden die jij omschrijft past deze kleur zeker! Volgens mij hebben wij deze namelijk ook in huis en daar past het in ieder geval wel heel goed bij.Veel succes!

      Verwijderen
  13. Ik heb een vraagje! Welke kleur wit heb je op de muren? Is dat wit wit, of Ral9010? Ben heeel benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Aah bedankt Milou!! Er wordt steeds 9010 aangeraden in verfwinkels, omdat 9016 te koud zou zijn en het minste past bij andere kleuren. Wat vind jij er van?

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hoe zien de andere muren eruit? Heb je 1 muur gedaan of gelijk de hele woonkamer? Ik wil dit ook gaan doen, maar ben bang dat 1 muur te saai wordt en alle muren te druk. :X

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een aparte kleur groen! Ik vind de inrichting van je woonkamer helemaal geweldig. Stoer maar toch gezellig. Ik ga jouw foto's zeker gebruiken als inspiratie voor mijn eigen huiskamer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een mooie kamer zeg! Vanwaar het tapijtje?

      Verwijderen
  17. Hello - where are your two end tables from? Thank you!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten