Interior ABC: E is for Excuses

Ook in het nieuwe jaar ga ik verder met de categorie 'Interior ABC'. Ben je benieuwd naar de andere blogposts binnen deze categorie? Klik dan op het label onderaan dit blogbericht, om een overzicht te krijgen. De A, B, C en D zijn allemaal al aan de beurt geweest en nu is het de tijd voor de E.
Lees je mee? Ik denk dat je je namelijk hierin vast wel kunt herkennen..

E is for Excuses 
Je kent ze wel, die excuses of beter gezegd 'smoesjes' om kleine dingetjes niet eventjes af te maken in je interieur. Je weet dat ze nét dat puntje op de i zullen zijn, maar ja, geen tijd, geen zin, niet alles bij de hand (want het ligt een paar meter verderop) en zo zijn er nog veel meer excuses te bedenken. Als je net een grote klus in grote lijnen hebt afgerond, ben je gauw vooral blij met het (voorlopige) resultaat en laat je het maar zo, terwijl je ergens wel weet dat het nog beter kan.

Zo ging dat bijvoorbeeld ook met de televisiekast, die mijn vriend samen met mijn schoonvader maakte. Heel mooi, maar ook heel lastig om open te krijgen. Dus moesten er handvaten aan gemaakt worden. Ideeën genoeg, maar van de uitvoering kwam het maar niet. Tot ik een zwarte riem kocht bij de kringloop en we sierbouten haalden bij de bouwmarkt. Van de riem knipten we twee stukken van 15 centimeter, waar we in totaal vier gaten in perforeerden. Met de boormachine boorden we gaten in de klep van het televisiedressoir en zo konden we de handvaten eenvoudig vastmaken. Een klusje van in totaal zo'n 20 minuten (inclusief het pakken van het materiaal ;)).

Een ander klusje wat maar bleef liggen was het ophangen van een fotoplank onder de thermostaat. Het muurtje waar de thermostaat aan hangt was nogal saai, maar een poster of schilderij ophangen kon niet, omdat deze dan heel hoog of heel laag zou moeten hangen (en dat staat niet mooi). Dus kwamen we op het idee om er een plankje vlak onder te bevestigen, zodat daarop spulletjes kunnen staan die de thermostaat mooi konden wegwerken. Ook een klusje van een paar minuutjes, maar altijd genoeg 'excuses' om het niet te doen. Nu het plankje er eenmaal hangt, zijn we er heel blij mee en is het muurtje ook gelijk een stuk minder saai.

Voor deze klusjes hoeven we in ieder geval geen excuses meer te maken, ik ben blij dat we ze hebben aangepakt. Ergens heeft het ook wel z'n charme dat niet alles helemaal perfect is, dat hoeft ook niet. Je hebt dan weer iets om trots op te zijn als het wél klaar is (maar ja, voordat dat zover is...).Op de foto's zie je ook nieuwe uashmama bags. Het plantje op de plank zit in een xs versie en de cactus in een maat s. De grote cactus zit in een paperbag in maat l. De bags zijn allemaal verkrijgbaar bij www.moesengriet.nl


English summary
Everyone has excuses nót to do something to finish their interior. Even when you know it's just the last thing you need to do, to make things complete or look even better. 
We were making excuses for a while now for completing the televisioncabinet with some handles, but now we've made them (from a vintage belt and some bolts) it's way more easy to open it. So it's a very good result, for a small chore. We were also making excuses for hanging a shelf underneath the thermostat, while it's a good solution to hide the ugly thing. And the wall looks prettier now. 
In the end there are always excuses for everything, that's okay. An unfinished house has it's charm and when it's done you can feel a little bit proud anyway. 


Reacties

  1. Oh wat herkenbaar... Hier moet flink opgeruimd en ingepakt worden voor een verfactie, maar wat ben ik het aan het uitstellen... Morgen dan maar...
    Super hoe die kleine klusjes je huis mooi kunnen maken. Vooral het plankje ziet er geweldig uit!
    Enjoy!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten