De nieuwe badkamer

We hebben een nieuwe badkamer! Een échte, strak, met regendouche, klein maar heel erg fijn. Wat zijn we trots!

Toen we ruim een jaar onze huidige woning gingen bezichtigen, konden we eigenlijk maar 1 minpunt bedenken en dat was de erg verouderde badkamer. Voor-foto's zal ik je maar besparen, maar ik kan je wel vertellen dat deze bruine tegeltjes had, heel erg verouderd sanitair, een provisorisch opgehangen thermostaat én voegen die niet meer schoon te krijgen waren. Nodig toe aan een update dus!

De badkamer is niet erg groot, maar we vonden het wel belangrijk dat het optisch groter zou lijken. Daarom hielden we de basis licht en rustig. Door gebruik te maken van strakke materialen, creëer je ook rust in een kleinere ruimte. Misschien is het gebruikelijk om een badkamer compleet aan te schaffen (dan bedoel ik een douchewand, badmeubel, toilet etc.) bij dezelfde winkel, maar zo hebben wij het in ieder geval niet gedaan. Wij waren gebonden aan een budget en hebben wij menig internetsite afgespeurd voordat wij de materialen verzameld hadden. Door goed te zoeken kun je prijzen goed vergelijken en dat kan in totaal wel honderden euro's schelen. 
Waar we niet op bespaard hebben is de renovatie zelf. Dit hebben wij uit laten voeren door Fijnbouw. Al in het eerste gesprek kwam naar voren dat we qua stijl en ideeën op één lijn zaten. Dat vergemakkelijkt een ingrijpende verbouwing aanzienlijk!  

Omdat we graag een strakke badkamer wilden hebben we ervoor gekozen om cementstuc over de tegels aan te laten brengen. Dit scheelde tegelwerk en geeft een erg mooi effect. In de douchehoek en boven het wastafelmeubel hebben we grote witte tegels laten plaatsen. De vloer heeft een betonlook gekregen met grijze 45 x 45 tegels. Het wastafelmeubel is van ikea, even als de spiegel erboven. De glazen douchewand maakt de ruimte functioneel maar toch ruimtelijk. 
Het oude balkenplafond hebben we teruggebracht en hoogglans wit geverfd. Dit geeft de badkamer een hele fijne sfeer. Bovendien hebben we kosten uitgespaard door het zelf te doen (én komen de balken nu in alle kamers op de bovenverdieping weer terug). 

Al met al heeft de verbouwing twee weken geduurd. Het strippen en voorbereiden hebben we zelf gedaan, net als het verven (budgettechnisch!). Maar de rest hebben we professioneel laten aanpakken en daarover zijn wij heel erg tevreden. 

Wij zijn heel erg blij en hebben volgens mij wel bewezen dat klein ook heel luxe kan zijn (zonder daarvoor al te veel voor te hoeven betalen)! 
 -


We hebben de accessoires in dezelfde kleurstelling gehouden, maar ze moesten natuurlijk wel passen bij de rest van ons huis! Daarom veel grafische accentjes en rustige kleuren. De mooie ijzeren letters 'E A U' kocht ik bij Stoer Metaal. Die maken het echt 'onze' badkamer, vind ik. 
De andere (hele fijne) spulletjes (zeep, handcrème etc.)  kocht ik bij Sissy Boy, Dille en Kamille en de webshop Zink & Zo


Wat vinden jullie ervan? 

Reacties

 1. Wauw het is echt heel mooi geworden Milou!! Zo kan je maar zien dat je meteen klein budget een prachtige badkamer kan creëren!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tanja van Hoogdalem27 augustus 2014 om 22:30

  Prachtig Milou! En hele mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super mooi! Wij willen onze badkamer ook gaan aanpassen, het liefst met beton cire.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, wat is het mooi geworden. Echt super goed gedaan. Helemaal als je je bedenkt dat het met een klein budget is gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi geworden! Ik vind naturel kleurige randje op de stortbak afwerking van het toilet ook een tof detail! En leuk om te werken met een klein budget. Kom je vaak tot hele mooie oplossingen waar je pas ECHT trots op bent. Mag ik vragen met wat voor een lens je hebt gefotografeerd? Alvast dank.

  Groet, Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Daniëlle,

   Thanks! Dat vonden wij nou ook. Ik heb het gefotografeerd met een 50 mm lens (de laatste detailfoto's).

   Liefs, Milou

   Verwijderen
 6. Ontzettend gaaf!!
  Hoe je jullie oude badkamer beschrijft...brrr, ook wij zitten nog steeds met zo'n afschuwelijk exemplaar :-)
  Misschien eind dit jaar toch nog een verbouwing huize Marti, wie weet ;-)

  Geniet van je stoere badkamer!!

  Fijne middag
  X Els

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie styling. Geeft mij weer inspiratie voor onze badkamer. Deze zal ik ook eens mooi op de foto gaan zetten voor op IG en het blog. Morgenvroeg zijn beide kids naar school misschien kan ik dan nog een gaatje vinden :-)
  Liefs Kirsten @hrh1890

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Complimenten, dat hebben jullie echt heel gaaf gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw heel mooi geworden Milou! Zeker met een klein budget zoals jij zei. En de styling is top, ik vind vooral die letters eau van Stoer Metaal erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Badkamer is erg mooi geworden! Bij mij hetzelfde verhaal, heel mijn huis opgeknapt alleen de badkamer is nog zwaar verouderd. Deze is volgend jaar aan de beurt. Mag ik vragen met welk budget jullie dit gerealiseerd hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi hoor! Heerlijk, zo'n witte badkamer waarin niet alle wanden betegeld zijn! Mooimooimooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel erg mooi geworden! Strak, en toch een ruimte waar je graag wilt zijn. Heel mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het is een prachtige badkamer om te zien. Vooral de tegels die aangelegd zijn in uw badkamer spreken mij enorm aan. Waar heeft u deze aangeschaft?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Deze tegels waren restpartijen en hebben we gekocht bij de Tegelmaster in Zwolle. Omdat we niet zoveel tegels nodig hadden, konden we daar dus voordelig voor tegels slagen.

   Verwijderen

Een reactie posten