DIY wandbord (gezien in Eigen Huis & Tuin)

Wow! Wat was dit een leuke dag! Ik typ dit op 15 april, wetende dat ik dit nog niet online mag zetten. Maar ik heb het nu nog zo vers in mijn geheugen, dat ik mijn blogpost alvast schrijf... geduld is een schone zaak! ;)

Ik zal bij het begin beginnen! 
18 maart werd ik benaderd door Eigen Huis & Tuin, met de vraag of ik iets op het van Heutszplein in Kampen wilde komen klussen. Nadat ik mijn ideeën voor die eventuele klus had opgestuurd, werd ik enthousiast benaderd en ging alles in een sneltreinvaart. 
Voordat we het wisten waren we tuintegels aan het uitzoeken... ja tuintegels, want Lodewijk zou ook komen om onze tuin te doen! Super leuk, want die was wel aan een opknapbeurt toe. 

Op woensdag 9 april moest ik 's morgens naar het plein in Kampen toekomen, om samen met Quinty mijn zelfbedachte wandbord te maken (ook wel pegboard genoemd). Samen met haar ging ik aan de slag. 
De zenuwen die ik verwachtte te hebben, vielen me reuze mee, dus het lukte me ook nog de klus te klaren!
Daarna moest ik snel naar huis om een flink gedeelte van de EH&T-crew te ontvangen, zodat zij met de tuin aan de slag konden. Quinty bracht het wandbord langs en samen deden we de styling. Dit alles werd ook gefilmd. Daarbij kreeg ik ook de gelegenheid iets over ons huis te vertellen. Heel fijn om te doen!
Terwijl Quinty grieperig naar huis vertrok, werd er in de tuin nog stug doorgewerkt. 
Het aanpakken van de tuin viel nog tegen, omdat deze totaal verkeerd afgewaterd bleek te zijn. De werkzaamheden liepen hierdoor wat uit. Tegen zeven uur was Lodewijk klaar en konden de eindshots gefilmd worden. 
Daar stonden we dan! Te popelen om onze nieuwe tuin samen te bekijken. Gelukkig hebben we met het zonnige weer inmiddels al heel wat uurtjes in de tuin kunnen zitten/genieten. 


Nu volgt mijn DIY beschrijving van het wandbord. Het volgende heb je nodig om er zelf eentje te maken: 
- een plaat populierenhout (70 x 150)
- plaatjes populierenhout voor de plankjes ( x70)
- houten stok te gebruiken als dragers
- potlood
- duimstok/meetlint
- boormachine
- speedboor
- spuitbus met koperkleurige verf (praxis)
- (afkort)zaag

Met behulp van een duimstok en een potlood teken je de plekken waar de gaten moeten komen. Meet goed voor een evenredige verdeling. Met een boormachine boor je alvast de gaatjes voor, zodat je met de speedboor aan de slag kunt. De boormachinegaatjes zijn extra handig, omdat je de plaat omdraait. Dan kun je ook aan de voorkant goed zien waar je moet boren. Bovendien 'snijdt' de speedboor het hout naar beneden weg, waardoor de zaagsnede mooier wordt als je deze dus aan de voorkant van de plaat gebruikt. 
De houten staafjes (dragers) zijn iets meer dan tien centimeter lang, omdat er rekening gehouden is met de dikte van de plaat. Ze moeten er een stukje uitsteken aan de achterkant, omdat het een los plankje goed moet kunnen dragen. Loop tot slot alle gaten nog even na met een schuurpapiertje en spuit de staven in jouw gewenste kleur. Daarmee is jouw wandbord klaar! En dan variëren maar. 

Hieronder de foto's van het wandbord zoals we het tijdens de opnames van Eigen Huis & Tuin gestyled hadden. De studiolampen stonden nog in de woonkamer, dus ik profiteerde maar al te graag van het mooie licht om de foto's te kunnen maken. 

Onder het wandbord staat de woonplant van de maand mei, de Calla.
De ketting en de ijsbeer zijn privé-bezit van Yvet van Riek.
De poster op het klembord is een free printable van www.lijns.nl

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden qua styling van dit bord? Stay tuned! Morgen komt vervolg hiervan online. 

Reacties

 1. Jaaa het was erg leuk om te zien Milou! Leuk om het bord hier in zijn geheel nog even te zien. Ik vind de beer ook erg mooi wat je erop hebt staan. En een hele verandering in jullie tuin, mooi hoor. Liefs Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik dacht al wat komt die items in die woonkamer me bekend voor (ik ben een anonieme volger). Het was een leuke aflevering met mooie plaatje, vooral van je woonkamer. Heel gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat gaaf zeg! Ik ga manlief eens lief aankijken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb het ook gezien wat een creatief idee,.. leuk. Je kwam mij bekend voor maar we zitten samen in de Masterclass van Villa Arena.
  Groet Carla

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo, net de aflevering even teruggekeken, daar had ik nog geen tijd voor gevonden. Wat is de tuin fijn geworden, mooie tegels ook, en een heel mooi wandbord!
  Maareh.. 'Het huis van Milou in Kampen'? Ik zag toch echt mijn stadje langskomen daar ;)

  Groetjes,
  Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk, viel halverwege in de uitzending en zag dit leuk idee.
  Vandaag alweer gespot op pinterest, super.
  Ga even goed kijken hoe het moet en misschien zelf aan de slag!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ontzettend leuk is ie geworden, ook de drie styling variaties die je ermee gemaakt hebt!
  En wat gaaf dat je ervoor gevraagd was, je huis ziet er super leuk uit!

  Groetjes Mirthe
  Happyinspirationday.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk! Dacht al dat ik je herkende! Mijn ontwerp (Studio Schiedam) zat in deze uitzending ;) Femke http://femkeido.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hi Milou! Leuk artikel. Ik werk voor Mooiwatplantendoen.nl en zou graag een tweet willen plaatsen naar dit artikel. Zou ik hiervoor een foto van je mogen gebruiken?
  Ik hoor het graag! dankje. Groet,
  Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mag ik vragen waar dat draadstalen beertje gekocht is? Hij is leuk!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten