Vrouwelijk & stoer in Villa Arena

Zaterdag 5 april was het Villa Arena Blogevent. Dit event, georganiseerd door Blogtoday, was bedoeld voor (toekomstige) interieurbloggers om er de nodige dosis inspiratie en motivatie op te kunnen doen. 

De dag begon met interessante presentaties van verschillende grote interieurbloggers, zoals Desiree van Vosgesparis, Jantine van April and May en Wendy van Beeldsteil. Ik vond het heel inspirerend om te horen hoe zij de 'Blogwereld' bekijken en hoe zij zo groot zijn geworden. 
De rode draad gedurende de hele dag was 'Kies een eigen stijl en blijf dichtbij jezelf'. 
Daarbij mag je altijd inspiratie opdoen bij andere bloggers, maar niet vergelijken. Je bent in je eigen 'wereld' bezig, waarin je doet wat jij mooi vindt. Als je dat op je eigen manier naar voren kunt brengen, is dat juist onderscheidend (en dus inspirerend!). 
De volgende twee quotes die ik die dag hoorde, probeer mee te nemen in mijn eigen ontwikkeling: 

'Dream big dreams' & 'Define your focus'


Voor mij zijn deze quotes nogmaals een bevestiging van het feit dat ik groot mag durven dromen en daarbij mijn 'focus' goed in mijn achterhoofd moet houden. 

Ik heb ook veel geleerd van het verhaal van Anke van Stylecookie. Zij gaf nuttige tips hoe je styling op een professionele manier kunt aanpakken. Zo stelt zij dat styling en cameragebruik niet los van elkaar gezien kunnen worden, omdat voor de camera anders is dan door de camera. 
Ook benadrukte Anke dat het belangrijk is je eigen gevoel vast te houden, bij de styling die je commercieel (in opdracht) of redactioneel (voor eigen gebruik/blog) uitvoert. Daarmee blijf je dichtbij jezelf. 

Na afloop van de leerzame presentaties werd de opdracht bekend gemaakt, waarmee je mee kon doen aan de blogwedstrijd. De opdracht luidde: schrijf over tenminste 3 winkels in Woonmall Villa Arena één blogbericht. De winkels die op mijn kaartje stonden waren: Montèl, Rofra Home en ART District. Hieronder is mijn inzending terug te vinden, waarmee ik kans maak om mee te doen met de Masterclasses en misschien wel de Villa Arena Woonblogger van het jaar te worden! 

Vrouwelijk & stoer in Villa Arena

Met mijn camera in de aanslag, ging ik langs de drie winkels op mijn kaartje. Hoewel je in eerste instantie niet zult verwachten dat de winkels onderling veel overeenkomsten hebben, heb ik toch een wel degelijk een doorgaande lijn gezien in de stijl & styling van de winkels. Het viel mij op dat er veel mooie kunstwerken hingen die allemaal sensuele, maar toch stoere vrouwen in de hoofdrol hadden. De verschillende stoere woonaccessoires of meubels in andere winkels sloten daar goed op aan. Bovendien was er qua kleurgebruik een eenheid te zien. 
Voor mooie kunstwerken ben je bij ART district aan het goede adres. Ik viel er vooral voor de schilderijen met daarop vrouwen afgebeeld in een mooi jaren '50 sfeertje. Mijn favoriet was het kunstwerk waarop de vrouw met de pilotenhelm stond afgebeeld. Een mooi krachtig beeld. De winkel heeft twee ruimtes, waarvan één ook beschikt over mooie vintage meubels. In deze setting zie je goed hoe de kunstwerken in een ruimte tot hun recht kunnen komen.

Bij Rofra Home kun je terecht voor een warme en sfeervolle inrichting. Maar ook voor onderscheidende details en accessoires. Ik was vooral gecharmeerd van de stoere, industriële lampen die goed combineren met klassiek maar ook modern. Bovendien zouden ze een goede combinatie zijn met de fifties-geïnspireerde schilderijen. Montèl is bankenspecialist van Nederland. Qua kleur en design zijn er volop mogelijkheden, maar ook hier vond ik een setting die precies in de vrouwelijke en stoere sfeer pastte. De stoffen hoekbank heeft een warme, maar strakke uitstraling en het schilderij erboven geeft een mooi contrast. In plaats van de mooie, strakke lamp ernaast zie ik ook een industriële lamp als geschikte combinatie voor deze setting.

Ter afsluiting mijn favoriete kunstwerk van die dag; vrouwelijk & stoer!

Ik hoop jullie geïnspireerd te hebben en misschien zelfs wel nieuwsgierig gemaakt te hebben naar een bezoekje aan Villa Arena. Wil je op de hoogte blijven van alle blog-inzendingen?
Kijk op: www.villaarena.nl/villaarenablog!
En duimen jullie voor mij?

Reacties

  1. Wauw heel mooi! Jammer dat ik niet kon als ik dit allemaal zo zie. Ik hoor de verhalen nog wel:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk Milou
    Groetjes,
    ART District

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten