Favorite vintage finds #2

Een tijdje geleden plaatste ik een nieuw item op mijn blog, genaamd 'Favorite vintage finds' (klik hier). In dit item laat ik graag mijn favoriete vintage spulletjes zien. Ik vind dat een huis pas echt een thuis is, als je ook spullen hebt met een verhaal. Daardoor hecht je er veel meer waarde aan en krijgt je huis een persoonlijk tintje.
In dit blog twee (of eigenlijk drie) vintage finds: legerkisten & een waterfles.


Inmiddels bijna twee jaar geleden, maakte mijn vriend samen met zijn vader een televisiekast naar mijn ontwerp. Heel mooi, maar niet veel later bleek dat de vakken die onder de kast zaten een bepaalde afmeting hadden waar eigenlijk geen bakken, kisten of manden fatsoenlijk (en mooi) onder pasten. Heel jammer!
We vonden het wel wat kaal zonder iets eronder, dus hadden we het idee opgevat, om zelf bakken te gaan maken.
Tot we op een dag bij een kringloopwinkel in Friesland gingen kijken. We waren er helemaal niet naar op zoek, maar daar stonden ze; twee legerkisten, met precies de juiste uitstraling (stoer/industrieel) en nog belangrijker: met het juiste formaat. Ze bleken een koopje te zijn en sindsdien hebben ze een fijn plekje onder de televisiekast. Het zijn mooie opbergbakken voor onze dvd's en mijn grote hoeveelheid magazines.


Een ander favoriet vintage item is een waterfles die mijn moeder eens gevonden heeft. Zij gebruikte het ook al om hoekjes te stylen (ik heb het niet van een vreemde). Doordat de fles van een, voor mij, heel bijzonder persoon is geweest, zal ik hem nooit wegdoen en er altijd voor zorgen dat ie ergens mooi tot zijn recht komt. 

Reacties

 1. Leuk! Ook dat contrast tussen die cleane kast en die ruwere kisten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Staat ontzettend gaaf! Wat een gelukje(s)!
  Groetjes, Clarieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Milou, via via op je blog gekomen en wat ziet het er gezellig uit. Oude spullen combineren vind ik super mooi. Kom je ook eens bij mij kijken, www.hetraadhuis1890.blogspot.nl tm eind februari heb ik een mooie give away :-)
  Groetjes, Kirsten

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw Milou, wat een super gave kisten! Zulke dingen vind ik nou nooit helaas. Ze passen ook perfect onder die mooie kast, alsof ze dr voor gemaakt zijn! Je spuitfles staat ook op een prachtig plekje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige kisten. Wat zijn ze lekker 'rauw', perfecte plek voor al je tijdschriften! Die flessen heeft mijn moeder ook thuis staan, ze zijn zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een mooie foto's! Ik heb je genomineerd voor de Liebster award! kijk op mijn blog voor de vragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dank jullie wel! Ik ben ook heel blij met deze (unieke) vondsten!
  Liefs, Milou

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super mooi!

  Naar welke kringloop ben je in Friesland geweest?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten