Een nieuwe (ronde!) eettafel

Onlangs hebben we weer twee hele leuke dingen van ons verlanglijstje mogen afstrepen, namelijk: een ronde eettafel en een hele mooie designstoel.
De ronde eettafel wilden we vorig jaar aan het eind van de zomer eigenlijk al, maar omdat we toen de badkamer gingen verbouwen verdween dit idee (wegens gebrek aan budget) weer een beetje naar de achtergrond. De laatste tijd merkten we echter wel dat we het steeds minder gezellig vonden om aan de grote, rechthoekige tafel te eten met z'n tweeën. We gingen eigenlijk steeds samen aan de linkerkant zitten, waardoor de rechterkant van de tafel een soort van verzamelplek werd voor losse spulletjes. Dat vonden we niet zo bij ons passen. 
Laatst was ik met mijn vader bij Loods 5 en zag ik een mooie ronde tafel en vertelde ik dat wij eigenlijk op zoek waren naar eentje van 140 cm doorsnee (die bovendien betaalbaar zou zijn). 
Toen mijn lieve, superhandige vader op dat moment, tot mijn grote verrassing, opperde om er eentje voor ons te maken, kon ik die kans natuurlijk niet laten liggen. En zie hier, de ronde tafel, een vervroegd verjaardagscadeau!




De tafel die wij voor ogen hadden moest schuine poten hebben, maar niet té schuin en bovendien moesten de poten een beetje naar de buitenkant staan (in plaats van alle poten samen vanuit 1 punt in het midden). Het blad wilden we zo'n 5 cm dik hebben omdat dat mooi staat in verhouding tot de poten. Daarnaast wilden we dus graag dat de tafel 140 cm doorsnee zou zijn, omdat dat groot genoeg is om met vijf tot zes personen aan te zitten, maar er dan ook weer niet teveel ruimte in beslag genomen wordt.Gelukkig is mijn vader zo handig dat hij deze wensen zonder problemen uit kon voeren. Echt super fijn!
Doordat de ronde tafel wat meer in de ruimte is te komen te staan, oogt het geheel nu veel ruimtelijker. Bovendien kun je er nu ook achterlangs lopen, wat weer een extra voordeel is. Als finishing touch verfden we de tafel zelf in zijdeglans wittint 9016. We zijn er heel erg blij mee! 


Op de foto's hierboven zie je de nieuwe designstoel, waar ik het in het begin van deze blogpost over had. Dit exemplaar vond ik al tijden zó mooi en nu pronkt hij, dankzij fonQ.nl, aan de nieuwe eettafel. Deze stoel is van Hay. Van dit mooie, Deense merk heb ik verschillende items in huis, zoals bijvoorbeeld de Lup kandelaar en natuurlijk de Hay J77 stoel waar ik eerder een blogpost over schreef. 
Deze mooie, hogere stoel is de 'Hay J110'. Bij het uitkiezen van deze stoel heb ik ook gekozen voor naturel gekleurd beukenhout, zodat deze mooi past bij de pootjes van de lichtgrijze Eames replica stoelen. De hoge rugleuning van deze versie 'breekt' het lijnenspel rondom de eettafel en brengt hoogte aan in het geheel. Het is bovendien fijn tafelen in deze stoel omdat je lekker achterover kunt leunen (uitbuiken! ;)) en je armen kunt laten rusten op de leuningen.
Toen de tafel nog niet af was, heb ik de stoel ook een tijdje als leesstoel gebruikt onder de witte lamp naast de servieskast. Daar is deze stoel ook heel geschikt voor. Misschien wissel ik het gewoon af en toe eens af.. :) Voor nu staat 'ie gewoon heel mooi aan de eettafel en ben ik heel erg blij met dit nieuwe geheel! 

Wat een ruimte geeft zo'n nieuwe, ronde tafel. Echt heel fijn! Ook is het extra leuk om deze te stylen en te dekken (toch weer anders dan bij een rechthoekige tafel). 
Wat vinden jullie ervan?

Reacties

  1. Wauw milou, staat super gaaf die tafel hoort daar gewoon te staan. Prachtige styling helemaal top
    Liefs Susan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk, toen ik de foto zag dacht ik dat het de ronde tafel van vtwonen was Maar toen las ik dat hij zelf gemaakt is, super gaaf en handig zo'n vader! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Echt héél mooi! Een pluim voor je vader en voor jullie ook natuurlijk! Gr. Elke (mees pimpel op IG)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi die ronde tafel + designstoel. Het geeft je huis weer een heel andere look. En wat wat fijn om zo'n handige en lieve vader te hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. W A U W wat Mooi. Wat fijn zo'n handige vader!
    Staat geweldig. Geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ontzettend gaaf!! Leuk dat je zo'n handige vader hebt, ik heb gelukkig een handige schoonvader ;-)
    Mooi gestyled en die nieuwe stoel van Hay...hij lijkt gemaakt voor aan je prachtige tafel, echt heel erg mooi!!

    X Els

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heel erg mooi, en nog mooier omdat hij gemaakt is door je vader!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oh what a wonderful blog !!! I really really love your house, this is so beautiful. Thank you for your comment, I put the name of your blog on the blogspot ...
    Have a great day! See you soon on the blog ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wauw wat ziet het er mooi uit zeg. Wat een combinatie van tafel, stoel, series en decoraties niet kan doen. Erg mooi hoor. Ik heb al een heel erg mooi servies van geweldige kwaliteit. Nu alleen nog zoon prachtige tafel :-) Helaas is mijn vader niet zo handig :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi, hoe hoog is de tafel? En is het blad uit 1stuk gemaakt? Hij is prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Bij het zoeken naar een ronde tafl op google kwam ik deze tegen. Precies wat ik zoek! Enig idee of je vader er nog een zou willen maken?

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Oke, deze tafel is wel erg leuk hoor! Ik vind de lamp er ook zo bij passen. Gewoon geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. hi,
    geweldige tafel!mag ik er ook 1 bestellen bij je vader?
    groetjs marloes

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik ben echt verliefd op je tafel! Wil je schoonvader er niet nog een paar op bestelling maken?

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Precies de tafel die ik zoek!! Wauw! Nu heb ik een handige man en vader. Heb je voor mij een werkbeschrijving en materiaalkeuze? Wellicht krijg ik de mannen hier dan ook zover ;-)Hoor het graag!!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Milou Een prachtige tafel, ik ben opzoek naar zo één. Kan je vader nog zo 1 maken ? Liefs E.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten