Scandinavische kersttafel styling anno 2014

Omdat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met het opdoen van kerst inspiratie, verzamel ik het hele jaar door mooie plaatjes op Pinterest. Ook op andere sociale media houd ik mijn ogen open.

Toen ik graag inspiratie wilde opdoen voor het dekken van de kersttafel (of tafel styling met kerst), kwam ik echter heel veel verouderde foto's tegen en waarvan heel weinig (eigenlijk niets) volgens de huidige trends. Dat moest anders, vond ik!
Dus ging ik een samenwerking aan met 'wonen met LEF!', een webshop vol leuke, mooie en stylish woonspullen. Daar kon ik eigenlijk alles vinden wat ik zocht. 
Ik wilde namelijk graag een kersttafel dekken met een Scandinavische look, met mooie materialen zoals marmer en hout, maar ook bijzondere eyecatchers zoals een prachtig tafelkleed en gouden details. Passend bij een Scandinavische kerststyling zijn natuurlijk de kleuren zwart en wit en het gebruik van natuurlijk groen (zoals een dennentakje of een takje van de olijfboom (symbool voor vrede)).

Ik ben heel trots op het eindresultaat en ook heel dankbaar voor de leuke samenwerking met wonen met LEF!
Hieronder vind je het resultaat van de kersttafel styling (héél veel foto's) en daar weer onder staat precies welke producten ik gebruikt heb en waar je ze op de site terug kunt vinden. 
Zo kun je zelf ook zo feestelijk je eettafel gaan stylen!

















Deze producten heb ik gebruikt en zijn verkrijgbaar bij wonen met LEF!:



Misschien is het je al opgevallen dat ik veel gebruik heb gemaakt van marmer. Ben je benieuwd naar nog meer marmeren items (momenteel écht mijn favoriet!), dan kun je ze hier terugvinden op de site van wonen met LEF!

Ik ben benieuwd wat jij van deze tafelstyling vind. Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat! 


English summary:
During the year I collect images to get inspiration for Christmas. When I was looking for inspiration about how to set the table during Christmas I only found very old, outdated pictures. Time to make a change this year and give you some inspiration for decorating your table while following the current trends. 
I worked together with 'wonen met LEF!'/Lefliving, a beautiful webshop where I was able to find everything I needed. 
I set the table while using a Scandinavian look, which is well known for it's use of black and white. I used nice materials as wood and marble, but also a beautiful table cloth and little golden details. I also chose some natural green, like the small pinetree and some olive- and pinebranches. I'm very happy with the result. Let Christmas begin!









Reacties

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie en gezellige tafel, leuke stukje!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel mooi gedaan Milou, wat een fijne maar vooral leuke klus!

    Groetjes Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een prachtige foto's Milou. Mooie sfeer!
    Liefs Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wauw wat een geweldige super en prachtige tafel!
    Super mooi! Wie wil daar nou niet aanschuiven?
    Finne dag! X

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat tafelkleed is schattig zeg! En waar is die leuke slinger in die PT schaal van? Die is ook tof!
    Mooie tafel zo!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi! Bedankt voor je leuke reactie! Het tafelkleed vind ik ook mooi :). De slinger is van de hema! Er zitten lichtjes in de origami bolletjes die op batterijen werken (en dat voor 5 euro!) :) liefs, Milou

      Verwijderen
  7. Wat een heerlijke lichte sfeer. Voor mij zijn de houten bordjes favoriet! En de bekers, maar die zie ik niet in je lijstje, dus die zullen wel uit de privé-collectie komen. Het ziet er geweldig uit: aanschuiven maar.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt Esther! De bekers komen inderdaad uit mijn eigen servieskast! Ze zijn verkrijgbaar bij Loods 5, ook online en zijn van de collectie O5 Home.
      Liefs, Milou

      Verwijderen
  8. Hele mooie styling zeg, het is inderdaad echt een moderne Scandinavische look! Ga deze look ook proberen te maken voor het kerstdiner, bedankt voor de fijne inspiratie!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten